###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Téli áfonyalé

Bár az áfonya a bogyók között szerepel, gyönyörű gyümölcsöt adnak. De a levüket jól össze kell keverni más összetevőkkel, hogy meg lehessen inni. Csak hetedik alkalommal értünk el egy jó mixet. Itt megosztjuk a receptet!

Zimní brusinkový džus
Zimní brusinkový džus
brusinky a zánět močových cest
brusinky a zánět močových cest

Az áfonyalé fogyasztása megakadályozza a húgyúti gyulladást

Eddig a tudósok nem tudták biztosan megerősíteni, hogy az áfonya képes gyógyítani a húgyúti gyulladásokat. De mindenképpen megakadályozhatja. Hogyan? Olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek túlságosan "csúszóssá" teszik a hólyag nyálkahártyáját a gyulladásos baktériumok tapadásához. És hasonló hatással vannak a bélnyálkahártyára!

Az áfonyalé antibakteriális jellegét felhasználhatja a fogak és az íny ápolásában is. Öblítse le vele a száját - öblítse le vele a baktériumokat is, amelyek fogplakkot és ínybetegséget okoznak.

Az áfonyalé a szívnek és az ereknek is kedvez. Védi a vénákat és az artériákat a lepedékképződéstől, sőt csökkentheti a szisztolés vérnyomást.

brusinky a zánět močových cest
brusinky a zánět močových cest

Az áfonya lédúsítása egyszerű

Más áfonyákkal ellentétben az áfonyát jól benedvesítik, még önmagukban is! A kérdés az, hogy külön-külön akarja-e préselni őket (az íze miatt, erről bővebben az alábbiakban).

Bármelyik facsaróval préseli az áfonyát, csak egy csigással (vagy ikercsigással) biztosan több levet kap, mint egy centrifugával. Ezenkívül a gyümölcslevet sokkal kíméletesebben préselik, mert a csigás facsarók alacsony sebességgel működnek.

A legjobb eredmény elérése érdekében az áfonyát fokozatosan és lassan dobja be, ne maroknyi adagban.

brusinky a zánět močových cest
brusinky a zánět močových cest

Receptek: téli áfonya

Az áfonyalé maga annyira savanyú, hogy nem iható meg. Mindenképpen össze kell kapcsolnia valami édességgel. Dan kollégánk hat különböző italt próbált összekeverni, mire a felesége eljött és a hetediket összekeverte. Csak ilyen formáan fogyasztható:

  • 350 g friss áfonya
  • 1/4 ananász
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis darab gyömbér

Eljárás: Ha van csigás facsarója, dobja be felváltva a gyümölcs- és zöldségdarabokat, és ne siessen. A kéttengelyes facsaróhoz "egyfajta" bedobás szükséges: feltétlenül kezdje az ananásszal, folytassa a sárgarépával, majd az áfonyával, majd a gyömbérrel. A sorrend egyáltalán nem számít a centrifugális facsaróval, és gyorsan bedobhatja a darabokat.

Videorecept

8 perc az áfonyáról és azok egészségre gyakorolt ​​hatásáról, információk a gyümölcslevekről, receptek és kóstolók.

šnekový odšťavňovač
šnekový odšťavňovač

A videó jellemzői: Sana Supreme 727

A Sana Supreme 727 2020. év újdonsága, és ez a mai piac legfejlettebb csigás facsarója.

  • A gyümölcsök és zöldségek messze legszélesebb választéka, beleértve a leveleket és a gyökereket is.
  • 4 sebesség és egy extraerős penge a préselő készülék belsejében minimalizálja a préselés közbeni problémákat (benyelés, elakadás).
  • Ez a legjobb gyümölcscentrifuga: zeller, málna, szeder, homoktövis és ribizli számára.
  • Készíthet fagylalt szorbettát, bébiételeket, dió vajat.
  • Kompatibilis az olajpréssel.
Közzétett: 1. November 2021