sso

Hogyan válasszunk gyümölcsprést

Mielőtt bevennénk a kínálatunkba, minden terméket magunk is gondosan megvizsgálunk. Összehasonlítjuk az előnyeit és a hátrányait, a működését, az anyagok minőségét, de egyebek mellett azt is, hogy mennyire praktikus, és mennyire eredeti más hasonló termékekhez képest. Bármelyik zöldség és gyümölcsprésünket is választja, biztosan nem követ el hibát.

 • Azokkal a termékekkel, amelyekkel nem vagyunk elégedettek, nem kínáljuk Önöknek!

 • Kizárólagos forgalmazói vagyunk az EUJUICERS termékeknek, továbbá hivatalos márkaszervíze is.

 • Fontos annak megértése, hogy nem mindig a „minél drágább, annál jobb” elv érvényesül. Olvasson tovább, és megállapíthatja, melyik zöldség és gyümölcsprés alkalmas az Ön számára.

   

Kalóriatáblázat

A táblázat megmutatja, hogy a zöldségekben és a gyümölcsökben mekkora kalória érték van:

Útmutató a megfelelő zöldség és gyümölcsprés kiválasztásához

Már régóta foglalkozunk préseléssel, immár az életünk részévé vált. Ezért a választással kapcsolatos tapasztalatainkból, hasznos tippekkel és receptekkel együtt, egy pártatlan és részletes útmutatót állítottunk össze a gyümölcsprés kiválasztásához.

Szívesen elküldjük Önnek ingyenesen - csak töltse ki a rövid űrlapot, és a katalógus néhány napon belül a postaládájában lesz.

katalog-crop
katalog-crop

Néhány ötlet a induláshoz

Mielőtt elkezdené a zöldség és gyümölcsprés kiválasztását, gondolja végig az igényeit. Minden gyümölcsprés képes ugyanis gyümölcs- vagy zöldséglevet préselni. A minőségben, a sebességben és a léhozamban azonban jelentős különbségek lesznek. Bevezetőül néhány tipp:

 • Nem létezik mindenre alkalmas, ideális zöldség és gyümölcsprés.

 • Minden fajta terméshez (kemény / puha / lédús) másféle préselési típus való.

 • Ezért fontos, hogy minél pontosabban ismerje az igényeit, és olyan gyümölcsprést válasszon, amely az ideálist a lehető legjobban megközelíti.

És akkor most rátérhetünk a zöldség és gyümölcsprés kiválasztása előtti kérdésekre.

 

Ovoce
Ovoce

Többnyire mit fog préselni

Sajnos kevés olyan zöldség és gyümölcsprés van, amely mindenfajta gyümölccsel és zöldséggel kitűnően boldogul.

A leggyakrabban préselt alapanyagokat, mint a sárgarépa, fehérrépa, alma, vagy a citrusfélék, minden készülék jól kezeli, de az olyan alapanyagokkal, mint a leveles zöldségek, a bogyós gyümölcsök, vagy a csonthéjasok, már különböző eredményeket kapunk. Egyes alapanyagok ráadásul ún. „Jobban préselhetők”, mint mások, és ez az egyes termésfajtákon belüli eltérő érettségre is érvényes lehet. Jó példa lehet erre a friss, lédús alma, szemben azzal az almával, amely már egy ideje állt a polcon vagy a pincében, és víztartalmának nagy részét elveszítette. Az ilyen almák préselésekor teljesen eltérő eredményeket kapunk.

Listy
Listy

Leveles zöldségek és a fűszernövények

A leveles zöldségeket és a fűszernövényeket a legjobban az iker csigás gyümölcspréseken préselheti ki, de az egytengelyes, csavarmenetes készülékek is nagyon jól boldogulnak velük, csak valamivel kisebb léhozammal. A gyümölcscentrifugák ebben az esetben teljesen alkalmatlanok.

Ananas
Ananas

Trópusi gyümölcsök

Általában véve problémás alapanyagok minden gyümölcsprés számára a trópusi gyümölcsök, mint az ananász, a kivi vagy a mangó. Az erdei gyümölcsök, mint a málna, az eper, vagy az áfonya, szintén kihívást jelenthetnek a gyümölcsprésnek. Mindkét fajtával a legjobban az egytengelyes csigás gyümölcsprések birkóznak meg.

Bobule
Bobule

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsöket, mint a szőlőt vagy a ribizlit egytengelyes csavarmenetes, vagy iker csigás préssel lehet jól feldolgozni. A gyümölcscentrifugák az ilyen alapanyagokkal nagyon alacsony léhozamot nyújtanak. Ezek alapanyagok feldogozására a függőleges egycsigás prés a legalkalmasabb.

jablko
jablko

Az almatermésűek

Az almatermésűekkel, különösen az almával és a körtével minden gyümölcsprés remekül boldogul, ha frissek és még kemények. A kásásabb, túlérett almához a legalkalmasabb a gyümölcscentrifuga.

Lensí plody
Lensí plody

Erdei gyümölcs

Az erdei gyümölcsök, mint a málna, eper vagy áfonya, kihívás lehet a gyümölcspréseknek. Legjobban ezekkel a gyümölcsökkel az egy csigás prés birkózik meg. Konkrétan a függőleges kialakítású prés. Előnye a széles, függöleges csiga, nagyméretű szűrő, és főként a forgó szilikonlapátokkal ellátott tisztítókeret, ami a szűrőt már préselés közben tisztítja.

repa
repa

Gyökérzöldségek

A gyökérzöldségeket minden gyümölcsprés gond nélkül kezeli, az egyedüli különbség a léhozam és a lé tisztasága lesz. Kivétel a mechanikus prések többsége, ugyanis nagyobb erőmegfeszítésre van szükség a préselésnél.

odšťavňování broskví
odšťavňování broskví

A csonthéjasok

A csonthéjasok a lágyabb rostok miatt rosszabbul préselhetők, és a levük sűrűbb, inkább kásaszerű. Préseléskor inkább kiegészítőként alkalmazhatók egyéb levekhez, mivel a rostjaik könnyen eltömítik a gyümölcsprés szűrőjét, és ezáltal a préselés hosszadalmas és kevésbé hatékony. Ugyanez érvényes a már említett kivire és mangóra is. Nagyobb mennyiség préselésére a legalkalmasabb függőleges egycsigás prés.  

pomeranc
pomeranc

Citrusfélék

A citrusfélék ideális léalapanyagok, ehhez aligha kell bármit is hozzátenni - az összes gyümölcsprés probléma mentesen elbánik a citrusfélékkel. Itt is csak a léhozamban és a lé rosttartalmában lesz különbség.

Tehát mérlegelje, milyen gyümölcsöket és zöldségeket fog a leggyakrabban préselni, és melyek lesznek inkább kivételek.

Hurom-Slow-Juicer-Juice-Comparison-1b1
Hurom-Slow-Juicer-Juice-Comparison-1b1

Milyen típusú leveket részesítek előnyben?

A zöldség és gyümölcsprések két alapvető típusával más-más típusú levet készíthet. Ezek nem csak ízükben, de külalakjukban és tárolási lehetőségeikben is különböznek egymástól.

Alacsony fordulatszámú prések

 • Erősebb ízű levet préselnek ki, amely apró rostdarabokat tartalmazhat.
 • Közel 100%-os lékinyerés
 • 3x-os mennyiség a hagyomáshoz képest
 • Hidegen sajtolás (vegánok, nyers étkezésűek számára is)
 • A lé hűtőben egy egész napig tárolható (a legfeljebb 200 ford./perc fordulatszámú présekre vonatkozik).
 • A lének nincs habja.
 • Nincs tartósítószer és adalékanyag

Gyümölcscentrifugák

 • Vizes állagú és -ízű levet készítenek.
 • A kinyert lé azonnali fogyasztásra alkalmas.
 • A lé felszínén habréteg van.

Mennyi levet készít egyszerre?

Bár ez az első látásra nem úgy tűnik, de ez egy fontos kritérium.

 • Ha egyszerre nagy mennyiségű levet kíván készíteni, céljának jobban megfelelnek a nagy töltőnyílással rendelkező gyümölcscentrifugák. Az alapanyagokat az alacsony fordulatszámú zöldség és gyümölcsprésekhez képest sokkal rövidebb idő alatt feldolgozza.
 • Az alacsony fordulatszámú prés lassabb, és üzemeltetése egyszerre 30 percre korlátozódik. Ez alatt az idő alatt mintegy 4 liter ízletes levet képes készíteni. Ez átlagos családi használat esetén többnyire bőségesen elég.

Milyen gyakran fogja használni a gyümölcsprést

Az első lelkesedés a hagyományos prés beszerzése után hamar csökken, aminek egyszerű az oka - a hosszadalmas és bonyolult karbantartás. A tisztítás mindemellett minden használat után elkerülhetetlen.

Ha tehát nem tartozik azon lelkesek közé, akit nem zavar, ha időt kell szánni a préselésre, de ennek ellenére rendszeresen akarja a gyümölcsprést használni, például minden reggelihez, olyan zöldség és gyümölcsprést keressen, amely egyszerűen elmosható.

Mennyire értékelem az egészségemet?

Szuggesztív kérdés. De jogos.

A hagyományos bolthálózatban kapható gyümölcsprések többsége ugyanúgy végzi a konyhaszekrény tetején vagy a kukában. Bonyolult karbantartásuk miatt nem használja őket senki, és a préseléskor siralmas eredményt nyújtanak. A gyümölcsre és zöldségre költött pénz többségét szó szerint kidobja.

Sana piros mandulával
Sana piros mandulával

Hogyan segít Önnek egy minőségi zöldség és gyümölcsprés

 • A beszerzési ára ugyan magasabb, de lényegesen magasabb léhozama jóvoltából befektetése fokozatosan megtérül. Rendszeres használat esetén kb. fél év. Kevesebb alapanyagra lesz szüksége, vagy ugyanannyi alapanyagból 3x több levet tud előállítani. (2 alma és 2 narancs = 4 dl hidegen sajtolt, friss, élő lé)

 • Tartósítószermentes és adalékanyagmentes táplálkozást biztosít.

 • Könnyen karbantartható, és nagyságrendileg sokkal tovább kitart, mint egy a hagyományos bolthálózatban kapható prés.

 • A préselés szórakozás, és nem nyűg lesz.

 • Az alacsony fordulatszámú zöldség és gyümölcsprés a gondos feldolgozásnak köszönhetően ÉLŐ levet ad, ami tele van vitaminokkal, enzimekkel és ásványi anyagokkal.

A zöldség és gyümölcsprések alapvető áttekintése

Most már talán tudja, mi a fontos az Ön számára. Tudja, mit szeretne préselni, milyen gyakran és milyen mennyiségben.


Eljött az ideje, hogy elkezdje kiválasztani a gyümölcsprés konkrét típusát. Megkülönböztetünk:

 • Gyümölcscentrifugát - itt a döntő a sebesség. A gyümölcsprés villámsebesen készít levet kemény termésekből - almából, sárgarépából, fehérrépából. Léhozama alacsonyabb, és a lé hamar oxidálódni kezd. Sajnos bizonyos alapanyagokból centrifugálással szinte egyáltalán nem tud levet préselni.

 • Csigás gyümölcsprést - az egy tengellyel rendelkező gyümölcsprések a többivel ellentétben ráadásul univerzálisak, az alapanyagok széles skálájával boldogulnak, tisztításuk nagyon egyszerű, és a lé kitűnő. A préselés ugyan lassabb, de az eredmény megéri. Gyakran a préselésen kívül egyebet is tud.

 • Iker csigás gyümölcsprést - a legjobb leveles és gyökérzöldséghez, és olyan gyakran préselt alapanyagokhoz, mint az alma, a citrusfélék vagy a szőlő. Néhány lédús alapanyag préselése hosszadalmas lehet, vagy egyáltalán nem lehetséges, pl. ananász. Léhozama és a lé tisztasága lenyűgöző. Elriasztó tényező lehet a bonyolultabb tisztítás.

 • Mechanikus gyümölcsprést - jó választás alkalmi préseléshez. Ha nem zavarja a kisebb hozam, ugyanolyan minőségű levet kap, mint az alacsony fordulatszámú prések esetében. Csak készüljön fel a nagyobb erőfeszítésre.

A zöldség és gyümölcsprés vásárlásához tekintse meg a tájékoztató táblázatot:

gyumolcspres-elonyei
gyumolcspres-elonyei

Reméljük, megkönnyítettük Önnek a zöldség és gyümölcsprés kiválasztását. Ennek ellenére, ha még mindig nem biztos benne, melyiket válassza, semmi sem egyszerűbb, mint közvetlenül felvenni velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk személyesen a gyümölcsprés kiválasztásában.


Jó egészséget és sok levet kívánunk!

 

###message
Ablak bezárása