A gyümölcscentrifuga forgókéssel dolgozik, ami a magas fordulatszámú mikroszűrő része. A feldarabolt zöldség, gyümölcs a mikroszűrő falára préselődik. A magas fordulatszámnak köszönhetően az apró zöldség-, gyümölcsdarabokból a szűrő apró lyukú falán préseli ki a levet. Ennél a folyamatnál oxidáció keletkezik, mivel az alapanyagok az oxigén hatásának vannak kitéve. A kifacsart lé tetején habréteg keletkezik. Ha leveles zöldséget, zöldeket, gabonacsírát, gyógynövényt, vagy apró bogyós gyümölcsöt szeretne facsarni, a gyümölcscentrifuga nem a megfelelő választás az Ön számára. A gyümölcscentrifugák a legmagasabb léhozamot hagyományos kemény alapanyagból érheti el, (pl. alma, répa, cékla .....) magas fordulatszám, sok habot és gyengébb minőségű és kevesebb levet produkál.