###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Nem csak mentával és citrommal hűsíthetjük magunkat a nyári melegben! De mivel mással?

Aki azt hiszi, hogy gyógyfüvek csak a téli teába valók, az bizony nagyot téved. A nyár a legjobb időszak, hogy élvezzük a menta és a citromfű frissítő hatását. Hűsítse magát a forró napokban hűsítő mentás limonádéval!

Citruss juice with mint
Citruss juice with mint

Friss fűszernövények a limonádéba

El tud képzelni egy frissítő mojitot menta nélkül? A gyógyfüveket frissítő alkoholmentes italokban is használhatjuk. Egyre népszerűbb a jeges mentás vagy citromos víz, limonádé vagy frissen préselt gyümölcslé.

3 érv, miért ízesítsen gyógy- vagy fűszernövényekkel friss gyümölcslevet, limonádét:

 

1. Frissítő

A mentalevelek menta olajat tartalmaznak, amely hűsítő hatású. Ez a frissítő érzés az, amiért oly gyakran használják szájvizekhez vagy rágógumikhoz. A nyári limonádé még frissítőbb lesz vele.

2. Gyógyhatású

Amikor még az orvostudomány nem ipari mennyiségben ontotta magából a gyógyszereket, az embereknek volt gyógynövény kert az otthonukban. Olyan gyógynövények, amelyek segítenek a görcsoldásban, gyulladáscsökkentésben és amelyek stimulálják az emésztőnedveket.  A citromfű pl. megnyugtatja és elősegíti a jó alvást.

3. Régi ízek megbolondítva

Ha ízlik a klasszikus gyümölcslé, de néha kicsit már unalmas, a gyógynövények feldobják az ízeket! Általában az éttermekben italokhoz mentát vagy citromfűvet szolgálnak fel. Utánozza ezt, és tegyen az otthoni limonádéba, vagy házi szörpbe mentát, citromfűvet! Nagyon pompás ital a nyári napokra.

 

Forrás: Normann Walker: Friss zöldség és gyümölcslevek (fordította: EUJUICERS)

Egyszerű és gyors répalé készítés: zöldség és gyümölcsprések széles választéka: KATTINTSON IDE!

Kérje díjmentes receptkönyvünket: E-receptkönyv.

Prémium zöldség és gyümölcsprések: ITT

Prémium konyhai gépek és eszközök: SANA-STORE

Mint
Mint

Legyen gyógynövény mindig kéznél

Hol találjuk a gyógynövényeket?

  • szupermarketben
  • a kertben
  • az otthoni virágládánkban

Nem mindenkinek van otthon kertje, de szerencsére manapság ez nem jelent problémát, mert megtalálja a friss fűszernövényeket a szupermarketekben is. Virágcserépben otthon is megteremtheti a saját gyógynövénykertjét.

Ezeket a növényeket néhány héten belül el kell fogyasztani. Ne hagyja őket magukra, hogy majd az erkélyen növekedni fognak. A szupermarketből vásárolt növények általában egy idő után kipusztulnak. Az ablakban van a legjobb helyük, vagy a palántát legjobb a gyerekszobába tenni.

Ha a saját földjében marad, nyilvánvaló, hogy növekszik az ágyásban. Válasszon egy napos oldalt neki és a citromfű és a menta nőnek maguktól, mert nem igényelnek semmilyen speciális ellátást. Inkább az időjárással legyen óvatos, és ne szorítsa őket a többi növény közé.

Hogyan tartsuk a gyógynövényeket?

Ha nagy mennyiségben fogyaszt gyógy és fűszernövényeket, akkor egész évben ideális, ha prést használ, hogy kipréselje a levét, és különböző gyümölcsökkel és zöldségekkel fogyassza. Ideális présgép a SANA JUICER 707. Amellett, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket facsarunk, és nem csak gyógynövényeket, hanem apró csirákat és a különböző hajtások is használhatunk a reggeli italunkban és a limonádéban.

Adunk néhány tippet, hogyan használhat gyógy és fűszenövényeket a frissítő nyári italokban. Elég egy egycsigás prés is, nem szükséges megvenni a kétcsigásat, legideálisabb a fent említett vízszintes juicer. Különösen gyógynövények esetén a legjobb gyümölcscentrifuga gyümölcsprés Sana EUJ707, amely fel van szerelve vezérlő chipekkel. Ez növeli a hozamot nem csak a gyógynövények, hanem a leveles és gyökérzöldségek esetén is.

Frissítő koktél recept

A gyógynövényekkel nyugodtan lehet kísérletezni. Azonban, ha nem tudja, hol kezdje el, megosztunk 3 bevált receptet, hogy kellemesen érezze magát nyáron.

Watermelon with mint
Watermelon with mint

Epres-uborkás hűsítő

  • ½ uborka
  • 2 marék eper
  • ½ lime
  • 4 mentalevél

Rebarbarás görögdinnye

  • 1 szelet görögdinnye
  • 1 szár rebarbara
  • 3 - 4 mentalevél

Zöld frissesség

  • 2 zöld alma
  • 1 kiwi
  • 4 szár citromfű

Ha kedvet kapott az otthoni limonádé készítéshez, a SANA JUICER 707 segítségére lesz!

Közzétett: 10. Július 2021