A cseresznye, a cékla és a lila sárgarépa mind tele van antocianinokkal, amelyek erős antioxidánsok, amelyek csökkentik a szabad gyököket, csökkentik a gyulladást, valamint vírus- és rákellenes, jótékony hatásúak. Különösen hasznosak a szívbetegségek kockázatának csökkentésében, mivel javítják a koleszterinszintet, szabályozzák a vércukor-anyagcserét és az oxidatív stressz ellen is küzdenek. További magas antocianintartalmú élelmiszerek: szeder, áfonya, áfonya, padlizsán, szilva, aszalt szilva, mazsola, piros alma, vörös káposzta, vörös vagy lila szőlő, lilahagyma, piros körte és eper.
Hozzávalók:
- 3 cékla
- 1 csésze cseresznye kimagozva (frissen vagy fagyasztva, majd kiolvasztva)
- 3 lila sárgarépa
- 3 szár zeller
- 1 citrom (elhagyható)
Elkészítése:
Vágja fel és készítse elő a gyümölcsprésnek megfelelő termékeket.
Préseljen és élvezd!
Elkészítési idő: 10 perc