###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Miért jó a zellerszár juice?

Az elmúlt években vásárlóink ​​körében a zellerlé (szár zeller vagy angol zeller) vált a legnépszerűbb itallá. Valójában a vásárlóktól a leggyakoribb kérdés az, hogy "Melyik facsaró a legjobb zellerhez?" (Gyors válasz: Sana 727). De miért lett olyan népszerű, és mit állítanak a napi zellerpréselés támogatói?

Depositphotos_12838652_original
Depositphotos_12838652_original

A közelmúltban a zellerlé préselés népszerűségének robbanása elsősorban Anthony Williamnek, más néven orvosi médiumnak tudható be. A zellerléről szóló könyvében azt javasolja, hogy a zellerlé az egyik legerősebb gyógymód számos betegség kezelésére.

Nátrium klaszter sók

Mr. William szerint a nátrium-klaszter sók bősége a kulcsa annak gyógyító tulajdonságainak.

  • a zellerlé a legerősebb elektrolit ital a világon
  • eltávolítja a kristályosodott mérgező sókat a szervekből
  • megakadályozza, hogy a toxinok károsítsák a sejteket és a szerveket
  • gyengíti a szervezetében esetleg felhalmozódott nehézfémek hatását; javítja az agyműködést és a memóriát, és segíthet az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és az ALS elleni védekezésben
  • elpusztítja a baktériumokat, vírusokat és gombákat
  • erősíti az immunrendszert
  • elősegíti az emésztést
  • táplálja az endokrin rendszer összes szervét, elősegítve a hormonális egyensúlyt. Ezért a zellerlé olyan hatékony az autoimmun betegségek elleni küzdelemben
  • Antioxidáns hatása van
  • a függőségek (édességek, dohányzás, drogok), a szorongás és a depresszió ellen hat)

Megjegyzés! Ha zellerlé fogyasztása közben vérvizsgálatot végeznek, valószínűleg magasabb nátriumszintet mutatnak ki. Ne aggódjon, ez egy átmeneti állapot, és nem utal semmi bajra.

Mi a legjobb módja a zeller fogyasztásának?

  • Míg a zeller fogyasztása egészséges, ebben a tervben tiszta zellerléként kell fogyasztani.
  • Ne adjon hozzá jeget, és ne keverje össze más levekkel.
  • Igya meg a gyümölcslevet reggel éhgyomorra. Ideális esetben napi fél litert inni.
  • A gyümölcslé elfogyasztása után 15-30 percig ne egyen és ne igyon semmit.
  • Várjon 30 percet a reggeli elfogyasztása előtt. Kerülje a zsírokat a reggeli során, mert az akadályozza a zellerlé felszívódását. Nyugodtan fogyasszon zsírokat ebédre, de most ne. Érdemes reggelente gyümölcsöt, zöldséget, gyümölcsturmixot, párolt burgonyát vagy zabpelyhet enni gyümölccsel és fahéjjal (tejtermék és tojás nélkül).
  • Gondolj az egész napos hidratálásra. Igyon sok vizet.
  • A zellerlé fogyasztása előtt 15-20 perccel ihat meg 960 ml citromos vagy lime vizet. Ez aktiválja a májat és hidratálja a sejteket; de ez nem kötelező lépés. Ihat egyenes gyümölcslevet, ha akar.

Adj rá 30 napot. Vannak, akik azonnal látják a hasznot, de mint minden táplálkozási terápia esetében, időbe telik, amíg meglátják a legnagyobb előnyöket.

celerová šťáva
celerová šťáva

Fél liter elég?

Anthony William könyvében több oldalt szentel annak leírására, hogy mit tesz a zellerlé, amikor áthalad a testen. Rengeteg munka vár minden megállóban, és az első megálló a szájban van. Aztán a nyelőcsőbe, majd a gyomorba, majd a májba, a belekbe, a vérbe és az agyba. Fél liter kell a teljes hatáshoz.

celerová šťáva
celerová šťáva

Tudsz többet inni?

Egyértelműen. Fél liter csak a minimum a hatékony kezeléshez. Autoimmun vagy krónikus betegségben szenvedőknek napi 1 liter javasolt. Ezt egyben is elfogyaszthatjuk, vagy fele reggel és este. Az elektrolitot igénylő sportolóknak akár 2 liter is elfogyasztható. Naponta 2-1/2 liternél többet nem szabad elfogyasztani.

celerová šťáva
celerová šťáva

Mi van, ha gyógyszert szedek?

Ha gyógyszert írt fel, akkor zellerlé fogyasztása előtt vagy után is beveheti, attól függően, hogy éhgyomorra vagy étkezés után szedi. Éhgyomorra kell bevenni? Ezután várjon 15-30 percet a zellerlé elfogyasztása előtt. Ugyanez vonatkozik az étrend-kiegészítőkre is. A gyógyszereket étkezés közben vegye be, ne zellerlével. Vegye figyelembe, hogy a zellerben magas a K-vitamin, és megzavarhatja a vérhígítókat. Mindig konzultáljon orvosával.

mohou děti pít celerovou šťávu?
mohou děti pít celerovou šťávu?

Biztonságos a gyerekek számára?

A zellerlé gyermekek számára is biztonságos. Csak kövesse az alábbi irányelveket:

  • 6 hónap – 30 ml
  • 1 év – 60 ml
  • 18 hónapos – 80 ml
  • 2 év – 120 ml
  • 3 év – 160 ml
  • 4-6 év – 180-210 ml
  • 7-10 év – 240-300 ml
  • 11-től - 350-480 ml

Mint mindenben, ne kényszerítse gyermekeit gyümölcslé ivásra. Hadd kövessék a példádat.

můžu pít celerovou šťávu v těhotenství?
můžu pít celerovou šťávu v těhotenství?

Zellerlé és terhesség

A zellerlé nagyon előnyös a terhes nők számára. Ivásával erősíti a mellékveséket, ami hozzájárulhat a gördülékenyebb szüléshez. Ön is segíti a babát – mind a méhen belüli fejlődésében, mind a szülésben. A zellerlé még szoptatás alatt is kiváló. A zellerlé fogyasztása javíthatja az anyatej mennyiségét, és jótékony hatással lehet a baba agyának fejlődésére.

můžu dát celerovou šťávu psovi nebo kočce?
můžu dát celerovou šťávu psovi nebo kočce?

Adhatom kedvenceimnek?

A zellerlé biztonságos macskák és kutyák számára. Hogy isszák-e vagy sem, az más kérdés. Más állatokkal kapcsolatban forduljon állatorvoshoz.

vakuový džbán na šťávu
vakuový džbán na šťávu

A levet közvetlenül ivás előtt kell elkészíteni?

Bár mindig a friss gyümölcslé a legjobb, a lassú, hidegen sajtolt gyümölcsprések használata minimálisra csökkenti az oxidációt, és lehetővé teszi a lé előzetes tárolását. Javasoljuk, hogy a hűtött gyümölcslevet a facsavarás után legfeljebb 24 órával fogyasszák el. Még jobb, ha a gyümölcslevet közvetlenül a préselés után vákuumtartályban tárolja.

Melyik facsaró a legjobb a zellerhez?

  1. Teszteink szerint a vízszintes facsaró a legjobb a zellerhez. Ennek az az oka, hogy a zellerszárat egészben, vágás nélkül lehet etetni (ellentétben a függőleges facsarókkal). A legjobb választásunk zellerhez a Sana 727.
  2. A második számú választásunk a Sana 606 vízszintes facsaró az új zellertartozékkal. Míg a Sana 727 még mindig magasabb hozamot ér el, az új zellerkupak körülbelül 15%-kal javította a Sana 606 zellerhozamát.
  3. Az ikonikus Sana 707, a legkeresettebb facsarónk is jó választás. Tartályszerű felépítésű, könnyen használható, és megfelelő mennyiségű zellerlevet kap.
  4. A függőleges facsaró jó léhozamot ér el, de a zellert apró darabokra kell vágni. Ennek az az oka, hogy a függőleges facsaróknak van egy kis pépkivezető nyílása, amelyet könnyen eltömhetnek a hosszú zellerrostok.
  5. A centrifugális gyümölcscentrifugák megfelelő mennyiségű gyümölcslevet készítenek, de a nagy sebesség oxidációt okoz, és gyengébb minőségű gyümölcslevet eredményez. Ha centrifugált használ, javasoljuk, hogy azonnal igya meg, mielőtt megbarnul.
Közzétett: 31. Május 2022