###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Kipróbáltuk a legjobb gyümölcspréseket- hasonlítsa össze őket!

Van néhány radikális újítás a gyümölcspréselésben. Teszteltük az óriás betöltő nyílásúakat. Négy újat próbáltunk ki.

Gyakran kapunk olyan kérdéseket az ügyfelektől, hogy miért nincsen minden zöldség és gyümölcsprésnek nagyobb betöltő nyílása. Ennek az az oka, hogy a fogyasztóvédelmi előírások meghatározzák a betöltőnyílás maximális nagyságát. Ez azért van, hogy megakadályozzák, hogy a gyerekek a kézükkel belenyúljanak a működésben lévő gyümölcscentrifugába. Az elmúlt években egyes gyártók körültekintően körbejárták ezt a korlátozást, mivel szélesebb betöltő nyílásokat gyártottak, különböző típusú gátakkal a csőben, hogy védjék a kezeket és ujjakat.

A szélesebb betöltő nyílással ellátott gyümölcsprések gyakran a legegyszerűbb vagy legkényelmesebbek hasznűlatúak. A képek (néha digitálisan megváltoztatva) azt mutatják, hogy az egész nagy alma könnyen beilleszthető az adagolócsőbe, anélkül, hogy fől kellene vagdosni. Tapasztalatunk szerint egy szélesebb betöltőnyílás nem feltétlenül adja meg a legjobb eredményeket, vagy nem feltétlenül takarít meg időt.

Négy juicert hasonlítottunk össze ehhez a cikkhez, ugyanazzal a gyümölcsökkell mindegyik gyümölcsfacsaróban. Ez a recept 500 g sárgarépából, 5 fodros kelből, 125 g spenótból, 125 g szederből és 1 közepes granny smith almából állt. Ez a sokféle termék lehetővé tette számunkra, hogy értékeljük az egyszerű használat minden egyes típusú betöltő nyílását. Például egyik betöltő jól működik az almával, de nem jól a spenóttal.

Zöldség és gyümölcspréseink

Egyéb termékeink: SANA STORE, a prémium konyhai eszközök webáruháza!

Kérje díjmentes e-receptkönyvünket: E-receptkönyv.

A VERSENYZŐK

79cf53e84798ba0f78837d294b61
79cf53e84798ba0f78837d294b61

Omega MMV óriás betöltőnyílású juicer

Az első gyümölcsprés, amelyet néztünk, az az Omega MMV Mega Mouth függőleges facsaró. Nagymértékben teszteltük ezt a modellt. Úgy véljük, hogy ez a szabvány a minőséginagy betöltésűként, és kíváncsiak voltunk arra, hogy mások hogyan működnek az összehasonlításban. 78 mm széles betöltő nyílást használ belül egy pengével a biztonság érdekében.

540x540(7)
540x540(7)

Sana 707 zöldség és gyümölcsprés

A Sana by Omega EUJ - 707 a legpraktikusabb vízszintes kialakítású egycsigás zöldség és gyümölcsprés erősebb motorral van felszerelve, amely alaposan préseli a zöldségek és gyümölcsök rostjait, teljesen kipréselve minden értékes vitamint, enzimet, és az ásványi anyagot is. Még a búzafűvel is megbirkózik. A készülék két lépcsős megoldása biztosítja a maximális hatékonyságot.

1200
1200

Sana 828 prémium zöldség és gyümölcsprés

A szabványos betöltés esetében kipróbáltuk az új Sana 828 függőleges facsarót. Ebben a hónapban kiadott gyümölcsfacsaró egy szabványos méretű betöltővel van ellátva, valamint egy oldalsó tálcával az apróságoknak, mint a bogyók és a cseresznye, paradicsom. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az oldalsó tálca valódi előnyöket kínál-e.

 

HA-I
HA-I

Hurom HA-1 új generációs zöldség é gyümölcsprés

Végül kipróbáltuk az új Hurom HA-I gyümölcsprést. Ez a gyümölcsfacsaró olyan, amilyet még nem láttunk. Egy hengeres edényt használ egy forgó pengével, amely a gyümölcstartály fölött helyezkedik el. Úgy néz ki, mint egy mini élelmiszer-feldolgozó. A termékeket először kézzel apró darabokra vágjuk, és egyszerre a tálba tesszük őket. Amikor a gyümölcsprés be van kapcsolva, a pengék lehúzják az előre elkészített összetevőket a gyümölcsfacsaró belsejébe. Az előny az, hogy nem szükséges kézzel adagolni az egyes összetevőket a betöltőnyílásba.

A NAGY JUICE TESZT

MMV with produce
MMV with produce

Omega teszt eredmények

Omega MMV: Az Omega MMV-t tartalmazó széles betöltő nyílás nagyon könnyűvé tette az etetést. Az betöltőnyílás körül az integrált tálca különösen hasznos a spenót esetében, mivel a kis spenót levelek hajlamosak beleesni a létartályba, vagy nagyon óvatosan adagoljuk kis mennyiségben a betöltőbe. Azt is megjegyeztük azonban, hogy az betöltő nyílás összetett alakja azt is jelentette, hogy néhány spenót levél beragadt, ahová a csiga nem tudott elérni. Azbetöltés mérete nem volt elég széles ahhoz, hogy elférjen egy közepes méretű granny smith alma. Ezért meg kellett vágni negyedekre. A sárgarépát könnyedén feldolgoztuk, bár nagyobb elakadásokat tapasztaltunk nagyobb sárgarépánál. A forgó motorját néhány másodpercre alatt könnyen rögzítheti. A kelt és a bogyókat problémamentesen feldolgoztuk. Alig 7 perc alatt elfogyasztottuk az összetevőket, majd utána tisztítottuk el a részeket.

 

Sana 828 feeding tube
Sana 828 feeding tube

Sana függőleges teszt eredmények

Sana 828: Örömmel vettük az oldalsó tálcát, és tesztelni a Sana 828-t. Miközben azt gondoltuk, hogy elsősorban a bogyók számára bizonyulhat hasznosnak, a spenót igazi időmegtakarítást jelentett. Nagy marék spenótot az adagoló tetején lévő oldalsó nyílásból a tolózár segítségével könnyedén be lehet nyomni a lenyomóval a gép belsejébe. Ez egy egyszerű design, de meglepően hasznos. A Sana 828 kettős lapátú csigát használ, amely kisebb darabokra vágja a terméket, ahogy bekerül a juice kamrába, ellentétben a nagy juicers-szel, amelyek brute force-et használnak nagyobb darabok összetörésére. Ez azt jelenti, hogy a sárgarépát lassabban táplálják be a gyümölcscentrifuga-kamrába, ahogy a csiga darabokra vágja őket. Csak egy lekvárt, és ez egy különösen kövér répa esetén hasznos ez. Amellett, hogy az almát kisebb darabokra vágtuk, az előkészítési idő ugyanannyi volt, mint a szélesebb betöltő nyílásoknál. Az előkészítés, a gyümölcslé készítés és a takarítás teljes ideje körülbelül egyperccel volt több, mint a széles betöltő 8 perce. A 828-asnak egyszerűbb tisztítása az egyszerűbb betöltő szerkezet miatt.

Sana Juicer EUJ-707 Bronze lifestyle
Sana Juicer EUJ-707 Bronze lifestyle

Sana vízszintes teszt eredmények

Sna 707 eredmények: A készülék másik előnye az, hogy magas léhozamot érünk el és egy nagyon száraz pépet kapunk vissza.  A Sana by Omega EUJ - 707 egy megnagyobbított betöltő nyílással rendelkezik, amelyhez párosul egy teljesen új design, négy stabilizáló láb és a csendes működés. A Sana by Omega EUJ - 707 Juicer nem csak egy présgép, segítségével könnyen formázhatunk tésztát, készíthetünk vajat mogyorófélékből, őrölhetünk kávét és fűszereket, apríthatunk gyógynövényeket és a fokhagymát, készíthetünk bébiételt, jégkrémet és szójatejet. A Sana by Omega EUJ - 707 az első vízszintes egycsigás zöldség- és gyümölcsprés durva szűrővel is ellátott! Ennek segítségével sokkal könnyebben készíthetünk zöldség- és gyümölcsleveket és sokkal nagyobb és sűrűbb léhozamot érünk el. A pépesítő szűrű pedig kiválóan alkalmas babáknak bébiétel készítésre!

HA-I smart hopper
HA-I smart hopper

Hurom teszt eredmények

Hurom HA-I: Megvizsgáltuk a Huromot az "intelligens garat" használatával, amely az összetevőket felszívja és aprítja, mielőtt a gyümölcscentrifugába helyezzük őket. Elméletileg ez a legszélesebb betöltő, hiszen az egész tartályt megtöltheti a termékkel. Azonban, mivel az összetevőket 3 cm-es darabokra kell vágni, az előkészületi idő sokkal tovább tartott. A tál kapacitása miatt háromszor kellett tölteni a garatot, hogy elkészítsük a kívánt juice-t. De miközben feldolgoztuk az első tálat, vágtuk és elkészítettük a következőt, hogy készen álljon, amikor eljön az ideje az újratöltésnek. Mert minden apró darabokra vágott terméket az intelligens tartályba juttatunk, így egyáltalán nem voltak elakadások. Az összetevők előkészítésének időszükségessége és a garat kétszeres feltöltése teszi a tesztelt juicert a legidőigényesebbé.

Omega MMV:

          + Az integrált tálca és a széles betöltő a spenót és a zöldségek préseléséhez volt a legjobb

          + Az összetevők gyors feldolgozása

          + Óriás betöltő nyílás

          - A pép a betöltő cső belsejében marad

          - Trükkösebb a tisztítása

 

Sana 707:

            + Gyors betöltés - répa egészben préselve

            + A termékek gyors feldolgozása - leghatékonyabb zöldség prés

            + Könnyű tisztítás- folyó langyos vízzel elöblíteni 4 elemet

             - Almát négy felé kell vágni

           

 

Sana 828:

            + Könnyű a betöltő nyílást tisztítani

            + Az oldaltálca megkönnyíti a spenót és a bogyók préselését

            + A répa könnyen beleesik a feldolgozó tartályba

            - A nagyobb termékeket, mint az almát, fel kell vágni

 

Hurom HA-I:

            + Az "okos" betöltő automatikusan elkapja a feldolgozandó terméket

            - Minden zöldséget és gyümölcsöt 3 részre kell vágni

            - Az előkészületi idő a leghosszabb ennél a juicernél

            - A betöltő nyílás kapacítása kisebb, újra és újra kell tölteni

            - Lassabb a juiceolás folyamata       

Közzétett: 16. Január 2020