###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

A gyümölcsfacsaró veszélyei - Ne próbálja ki otthon, mert többé nem akar dobozos gyümölcslevet!

Sokan mondják, hogy minden nap isznak 100%-os dobozos, bolti gyümölcslevet. Persze, nyilván jobb, hogy ezt választják a szénsavas üdítők helyett, de ezek egyáltalán nem érnek fel az igazi, frissen facsart gyümölcslevekhez. Elmondjuk, miért érdemes otthon gyümölcsfacsarót használni.

juice
juice

A különbség a dobozos és a gyümölcsfacsaróból kinyert lé között

Mi a különbség a boltban kapható gyümölcslevek és az otthon készített zöldség és gyümölcslevek között? A különbség jelentős. Van, aki azt mondja, semmi, ők valószínüleg nem próbálták. Vannak viszont olyanok is, akik nagyon is jól tudják, miről beszélek, ők azok akik valószínűleg használnak otthon gyümölcsfacsarót.  Veszélyes lehet az otthoni zöldség és gyümölcs préselés, aki egyszer megkóstolja a friss zöldség és gyümölcs valódi ízét, nem nagyon fog többé a dobozosra még gondolni sem.

Sok helyen kapható már nagyon finom gyümölcslé, kávézókban, teázókban isteni készítményeket szolgálnak fel. Laktató, tartalmas, és egészséges is. Kérdés az, pontosan miből készülnek, hígítva vannak-e vagy esetleg kerül-e bele tartósítószer?

Mára már lassan „divatnak” számít, ha az egészségről és egészséges életmódról beszélünk. Kicsit elcsépelten is hangzik, hogy egészség és egészséges életmód, de valljuk be, van ennél fontosabb?! Csak igazán akkor értékeljük az egészségünket, ha betegek vagyunk. Gondoljon csak bele, mennyi mindent nem tudunk betegen elvégezni, nyomjuk az ágyat, talán még lázasak is vagyunk, vagy egyszerűen nem tudunk szinte semmire odafigyelni. Az is milyen gondokat okozhat, ha gyermekünk, vagy szüleink válnak betegekké. Szerencsére már egyre több megoldás van arra, hogy megtalálja, hogy hogyan teheti életét egészségesebbé.

Vitaminok, táplálék-kiegészítők, életmód tanácsok, receptek, fogyókúra ötletek segítik a döntést, széles a választék. És persze ott vannak a klasszikus értelemben vett gyümölcsök és zöldségek. Ezekből mennyire sokat kellene megenni, hogy a megfelelő vitamin és táplálék mennyiséget bejuttassa a szervezetébe?! 3 almát, 2 répát, 1 zellert és 1 grépfrútot meg tudna enni minden nap? Vagy ennek megfelelő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt? Ma már szinte bármit megkaphat, semmi különös nincs abban, hogy akár decemberben is lehet spárgát vagy epret szerezni a világ valamelyik tájáról, de sokan ragaszkodnak a szezonnak megfelelő, friss, termőterületén érett zöldségekhez és gyümölcsökhöz. Az az igazi!

1000
1000

Gyümölcscentrifuga vagy facsaró?

Ugyanez érvényesül akkor is, amikor beszerzünk egy Juicert, vagy zöldség és gyümölcsprést. Nem gyümölcscentrifugáról beszélek. Ez a gyümölcsfacsaró, alacsony fordulatszámon működő (42-72 fordulat/perc) konyhai eszköz. A lassú fordulatszámnak köszönhetően megmarad a juice-ban minden tápanyag, vitamin és enzim, nem képződik magas hőmérséklet, amely megváltoztatja az összetevőket (42 fok fölött) a tartályban a pép préselése közben. Maximális léhozamot ér el. Szinte hihetetlen, de a piacon vásárolt néhány almából és répából akár 5-7 dl juice-t tud készíteni. Az eredmény jó minőségű, igazán zamatos, és vitaminokkal tele koktél lesz. Nagyon nem mindegy, hogy milyen zöldség és gyümölcslevet teszünk otthon az asztalra. Aztán egy idő után kimondottan izgalmassá válik, hogy éppen milyen zöldségek, gyümölcsök vannak a piacon, mi az, ami érik, miből és milyen kombinációkból lehet a legfinomabb italokat elkészíteni a gyümölcsfacsaró segítségével.

De jogosan felmerül az a kérdés, hogy miért éppen prés?

Vannak turmixok, és gyümölcscentrifugák is, amelyek teljesen megfelelőek. A prések másképpen működnek, egy csiga segítségével a zöldség és gyümölcs húsa lassan, de olyan hatásosan összenyomódik, hogy az összes - hangsúlyozom - az összes lé kijön belőle. A juice - vagy rostos juice, mert több szűrője is van a készüléknek, amellyel különféle sűrűségű levet lehet előállítani – az egyik kivezető nyíláson távozik, míg a másik kivezető nyíláson a szárazanyag jön ki a tartályból.

A dolog lényege egy profi JUICER. Nem, sajnos a gagyikban nem lesz sok öröm, azok is kipréselnek lémennyiséget, de sokkal bonyolultabb előkészíteni a hozzávalókat, elakadnak, leégnek, stb., és ha mégse ég le, akkor meg iszonyú frusztráló a használat után az elmosása. Érdemes kitisztítani használat után rögtön, mert egyrészt nem szárad bele a gépbe a szárazanyag, másrészt elkezd erjedni. Maximum másfél perc alatt simán el lehet öblögetni, hála annak, hogy könnyen szétszedhető, nincsenek benne kis rések, amik nehezen tisztíthatóak. Ha nehéz lenne elmosni, akkor az ember egyszer csak már nem venné elő többet, felkerülne a használhatatlan, értelmetlen konyhai eszközök közé a konyhaszekrény tetejére porosodni. Azaz hiába volt olcsó, valójában nagyon drága volt.

Én is használom az EUJUICERS termékeit, visszakaptam a zöldség és gyümölcs fogyasztás élvezetét. Nem kell rágcsálnom egész nap zöldségeket és gyümölcsöket, beteszem a gyümölcsfacsaróba és kész. Már indulok is! Olyan zöldségeket is préselek, amelyeket azelőtt nem ettem, mert macerás volt, és túl hosszú időbe telt megenni, a céklára, és répára gondolok itt. Nagyon szeretem őket, de nem bajlódtam régen ezekkel. Most beleteszem őket a présbe, és máris ízletes, kellemes vitaminkoktélokat készítek.

A gyümölcsfacsaró a kemény zöldséggel (zeller, gyömbér) is megbirkózik, még a búzafűvet is préseli (sejtmegújító hatása van a búzafűnek). Megmosom a zöldségeket és gyümölcsöket, a kemény héjúakat megtisztítom (almát, körtét, répát nem), aztán irány a betöltőnyílás, még a kisebb magvas gyümölcsöket (szőlő) is gond nélkül beledobálom. Persze a meggy és cseresznye magját nem, azok tönkreteszik a csigát és a szűrőt is.

18941-wyciskanie-soku5
18941-wyciskanie-soku5

A megmaradó rostok szárazsága

A gépben maradó rostok szárazsága alapján nagyon jó hatásfokkal présel, éppen csak nyirkos a rost (amit egyébként lehet akár süteményekhez is használni, ha nem dobálunk bele mindent). Kapacitásban is bevált, akár egy teljes család adagját el lehet készíteni egyben.


További információk: Hogyan préseljünk könnyen és gyorsan zöldségeket és gyümölcsöket?

Közzétett: 25. Augusztus 2019