Mi a különbség a boltban kapható gyümölcslevek és az otthon készített zöldség és gyümölcslevek között? A különbség jelentős. Van, aki azt mondja, semmi, ők valószínüleg nem próbálták. Vannak viszont olyanok is, akik nagyon is jól tudják, miről beszélek, ők azok akik valószínűleg használnak otthon gyümölcsfacsarót. Veszélyes lehet az otthoni zöldség és gyümölcs préselés, aki egyszer megkóstolja a friss zöldség és gyümölcs valódi ízét, nem nagyon fog többé a dobozosra még gondolni sem.
Sok helyen kapható már nagyon finom gyümölcslé, kávézókban, teázókban isteni készítményeket szolgálnak fel. Laktató, tartalmas, és egészséges is. Kérdés az, pontosan miből készülnek, hígítva vannak-e vagy esetleg kerül-e bele tartósítószer?
Mára már lassan „divatnak” számít, ha az egészségről és egészséges életmódról beszélünk. Kicsit elcsépelten is hangzik, hogy egészség és egészséges életmód, de valljuk be, van ennél fontosabb?! Csak igazán akkor értékeljük az egészségünket, ha betegek vagyunk. Gondoljon csak bele, mennyi mindent nem tudunk betegen elvégezni, nyomjuk az ágyat, talán még lázasak is vagyunk, vagy egyszerűen nem tudunk szinte semmire odafigyelni. Az is milyen gondokat okozhat, ha gyermekünk, vagy szüleink válnak betegekké. Szerencsére már egyre több megoldás van arra, hogy megtalálja, hogy hogyan teheti életét egészségesebbé.
Vitaminok, táplálék-kiegészítők, életmód tanácsok, receptek, fogyókúra ötletek segítik a döntést, széles a választék. És persze ott vannak a klasszikus értelemben vett gyümölcsök és zöldségek. Ezekből mennyire sokat kellene megenni, hogy a megfelelő vitamin és táplálék mennyiséget bejuttassa a szervezetébe?! 3 almát, 2 répát, 1 zellert és 1 grépfrútot meg tudna enni minden nap? Vagy ennek megfelelő mennyiségű zöldséget, gyümölcsöt? Ma már szinte bármit megkaphat, semmi különös nincs abban, hogy akár decemberben is lehet spárgát vagy epret szerezni a világ valamelyik tájáról, de sokan ragaszkodnak a szezonnak megfelelő, friss, termőterületén érett zöldségekhez és gyümölcsökhöz. Az az igazi!