###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

3 TOP juice recept - kánikula ellen!

Ez volt az egyik legforróbb nyár. Hagyja el a vegyi anyagokat, és készítsen saját elektrolitos italokat, hogy nyáron is hűs érzése legyen. Az elektrolitok a testfolyadékban található ásványi anyagok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek és elengedhetetlenek a szív, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez. Az egészségünk érdekében fontos, hogy fenntartsunk egy pontos, állandó elektrolit egyensúlyt. A vesék jelentős szerepet játszanak az elektrolit szint egy állandó értéken tartásában, mialatt a test változásokon megy keresztül.

Végre beköszöntött a NYÁR! Egyúttal a forróság is!  A szervezet természetes módon kezeli a hőt a verejtékezés segítségével, amely segíti a bőr hűlését, amennyiben a relatív páratartalom nem túl magas. Azonban a hő és az izzadás gyors dehidrációt okoz, ezért fontos a hidratáltság fenntartása. Ez rendszeres ivóvízzel történhet, és a magas vízben és elektrolitokban gazdag ételek fogyasztását vagy gyümölcslét, elkerülve a koffeinmentes italokat.  Ezeknek az ételeknek a préselése különösen hatásos, mivel a szervezet megspórolja az oldhatatlan rostok megemésztéséhez szükséges időt és energiát. Itt van 4 kedvenc összetevőnk, majd három remek ötlet.

Kérje díjmentes receptkönyvünket: E-receptkönyv.

Prémium zöldség és gyümölcsprések: ITT

Prémium konyhai gépek és eszközök: SANA-STORE

okurka
okurka

Uborka

Van valami alapja a régi mondásnak: "hűvös mint egy uborka". Azért, mert az uborka akár 96% vizet tartalmaz. A uborka nagyszerű salátában, és a levele természetesen könnyű és frissítő. A nagy (300 gramm) uborka csak 45 kalóriával rendelkezik, és nagyon könnyű megemészteni. Ami a legjobb, az uborka a létfontosságú elektrolitokban gazdag, és pótolja azt, ami az izzadás során elveszett. Valójában a vízzel, citrommal és mentával kevert uborka juice sokkal jobb, mint bármely sportelektrolit ital.

Depositphotos_3771593_original
Depositphotos_3771593_original

Szárzeller

Csak 10 kalóriát tartalmaz, a zellert mindig "étrend" -nek tekintették. Ugyanakkor nagyon hidratáló, 95% -os víztartalommal. Gyulladáscsökkentő étel, amely elősegítik az emésztőrendszer egészségét. Préselése során győződjön meg róla, hogy a leveleket is levesszük, mivel nagy a kálium, a kalcium és a C-vitamin koncentrációja.

Depositphotos_19593991_original
Depositphotos_19593991_original

Ananász

Az ananászok titkos fegyvere egy bromelain nevű enzim. Ez az enzim az emésztőrendszer szupersztárja, amely segíti a fehérje könnyebb feldolgozását a szervezetben. Ezenkívül a bromelain hatékony gyulladáscsökkentő hatású lehet, és enyhülést nyújthat a nyári melegben fájó ízületek vagy izmok számára. A tiszteletre méltó 87% -os víztartalom mellett az ananászlé nagyszerű összetevője a frissítő nyári italoknak.

meloun
meloun

Görögdinnye

A görögdinnye gyakorlatilag tökéletes a nyár számára. Nem csak a csodálatos 92% -os víztartalma miatt, hanem az alacsony cukor és kalória miatt, mindössze 46 kalóriát tartalmaz egy csésze (150 g). Még jobb, jelentős mennyiségű likopint tartalmaz, amely gyulladásgátló antioxidáns. Ez ugyanaz a vegyület, amely a paradicsomot olyan egészségesé teszi. A likopin segít megőrizni a szemet egészséges módon a makula degeneráció ellen. (éleslátásért felelős sárgafolt sorvadásos betegség)

 

 

Depositphotos_19516971_original
Depositphotos_19516971_original

Hűs, mint az uborka

Uborka juice önmagában egy nagy elektrolit helyettesítő ital. Hozzáadtunk egy almát az édesítés miatt, valamint a citromot és a gyömbért, hogy segítsünk megfűszerezni. Ezenkívül a gyömbér segít megnyugtatni a gyomrot.

  • 2 uborka
  • 1 alma (Granny Smith a legjobb)
  • 1/2 citrom (hámozva)
  • 5 cm gyömbér

Mossa meg jól a hozzávalókat. Vágja fel az almát és az uborkát. Ne hámozza meg az uborkát, a héja fontos tápanyagokat tartalmaz. 

Depositphotos_27046645_original
Depositphotos_27046645_original

Mentás frissítő

A lime jó egyensúlyt biztosít a különféle zeller ízzel, míg a menta frissíti a klasszikus görögdinnye ízét. Tálaljuk a jéggel, ha szükséges.

  • 3 pohár görögdinnye (vágja fel darabokra)
  • 2 szár zeller (levelekkel együtt)
  • 1 fodormenta vagy borsmenta
  • 1 lime 
  • 5 nagy szem eper

Mossa meg a lime-t és a zellert. Vágja a zellert 2 hüvelykes darabokra, hogy megakadályozza a zeller szálak csigára való feltekeredését. Választhatjuk a görögdinnyét más alapanyagokkal együtt. Ne aggódj a görögdinnye magvak miatt, mert a gyümölcsprés kiszűri.

Depositphotos_2692570_original
Depositphotos_2692570_original

Trópusi hűsítés

Az ananászlé segít megőrizni a gyomra egészséges állapotát, és a kókuszvizet néha "a természetes sportitalnak" nevezik, mivel magas elektrolitszintje van. Győződjön meg róla, hogy természetes kókuszdió vizet használ hozzá hozzáadott cukor nélkül.

  • 1/2 csésze ananász juice
  • 1 csésze kókuszital
  • 1 lime
  • 1 csészejég

Juice the pineapple first, then the lime. You can juice the lime with the skin if you don't mind the added intense flavor. Mix with the coconut water and pour over ice. Préselje először az ananászt, majd a lime-t. A lime héját is megtisztíthatja, ha nem bánja, hogy az íze intenzív. Keverje össze a kókuszvízzel, és öntsön bele a jeget.

Közzétett: 5. Július 2020