###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Miért és mennyi zellerlevet kell innom egy nap?

Miért érdemes zellerlevet inni? Mit tesz a szervezetünkkel és milyen hatásai vannak a szerveinkre? Ismerje meg a tapasztalatokat a zellerlé fogyasztással kapcsolatban.

Anthony William szerint a legtöbb felnőtt számára a zellerlé ajánlott mennyisége legalább napi 500 ml*. Természetesen nem kell rögtön ezzel a mennyiséggel kezdenie, amikor elkezdi inni a zellerlét. Haladjon felfelé. 150 vagy 250 ml-ről indulva, ha érzékeny, napi picit növelje a mennyiséget, hogy megszokja, ha készen van, akkor legalább 500 ml zellerlevet igyon.

Miért 500 ml zellerlé egy nap?

500 ml Selleriesaft | EUJUICERS.DE

A rövid változat:

Mert a legtöbb embernek több egészségügyi akadályt is le kell küzdenie.

A hosszú változat: 

A zellerlének hosszú utat kell megtennie emésztőrendszerünkön keresztül. Az első kihívás gyakran a szájban van, baktériumokkal vagy fogkrémből, szájvízből vagy szájvízből származó maradványokkal. Ezért a fogmosás után és a zellerlé ivása előtt feltétlenül öblítse ki a száját friss vízzel, hogy eltávolítsa a fogkrém, szájvíz vagy szájvíz maradványait.

Még előnyösebb, ha a fogmosás előtt fogyasztja a reggeli zellerlevet.

Ezután a nyelőcsőbe kerül, ahol a zellerlé több baktériummal találkozik, valamint felhalmozódik ammóniával és nem emésztő, káros savakkal. Ezután elér egy akadályt a gyomor bejáratának alján, közvetlenül a duodenum (a vékonybél bejárata) előtt. Közvetlenül a duodenum előtt van egy kis kiemelkedés, és az ember életkorától függően ez önmagában is megtölthető több évtizedes - néha 30-40 éves - lerakódásokkal. Ezek a lerakódások tartalmazhatnak fehérjéket, zsírokat, tartósítószereket, megszilárdult ammóniát, savakat és egyebeket, amelyek mindegyike korrodálódik, és lerakódást képez. A zellerlé nátrium-klaszter sói lassan feloldják ezeket a maradványokat és lerakódásokat az idő múlásával.

Tehát először a zellerlének kell leküzdenie ezeket az akadályokat. A nyombélen áthaladva a zellerlé általában Helicobacter pylori, streptococcusok és más típusú baktériumok özönével találkozik – mivel a legtöbb ember e baktériumok diagnosztizálatlan eseteivel él. A zellerlének meg kell küzdenie, hogy fenntartsa magát, és aktív maradjon ebben a küzdelemben, ami megnehezíti, mivel már "legyengítették" a fogkefe maradványai és a szájban lévő baktériumok, az ammónia, a sav és több baktérium a nyelőcsőben, valamint a maradékok a nyelőcsőből

A nyombélen áthaladva a zellerlé savakkal bombázódik, mivel manapság a legtöbb ember pH-értéke nem optimális. Sajnos nem úgy van, hogy automatikusan lúgosak vagyunk. Persze, ha valaki egészséges, a pH-ja elég kiegyensúlyozott, a zellerlének nem kell annyi munkát végeznie ezen a téren. A legtöbb ember azonban tele van baktériumokkal, és ezek a fő savtermelők. Az egyoldalú étrend és a magas stresszszint szintén az erős savtermelés okai. Amint megitjuk az első kortyot, a zellerlé elkezdi megváltoztatni a szervezet belső pH-értékét, kezdve a szájban és lefelé haladva az emésztőrendszerben. Ez majdnem olyan, mint egy robbanás, ahogy a zellerlé megpróbálja megfordítani a magas savtartalmat.

Még ha úgy gondolja is, hogy ez már nehéz feladat a zellerlé számára, hogy megőrizze erejét, többről van szó. A vékonybélben néhány centiméterrel lejjebb a zellerlé találkozik egy nyálkaréteggel. Ez a nyálka fiatal és idős emberekben egyaránt jelen van – a talajt tápláló réteg, mint például a streptococcusok, az E. coli és más improduktív baktériumok, általában két-három terméketlen gombával együtt, mind arra várnak, hogy tojással vagy extra fehérjével tápláljuk őket. Kollagénből, vagy tejből, sajtból, vajból vagy más tejtermékekből laktózt kapnak, hogy a baktériumok táplálkozhassanak velük. Amikor helyette a zellerlé a kórokozók útjára lép, az egy újabb csatatér.

Ha ehhez hozzáadjuk az avas zsírokat, amelyek megszilárdultak és megtapadtak a bélfalban a magas zsírtartalmú ételek – akár egészséges, akár egészségtelen zsírforrásokból – elfogyasztása következtében, valamint a rothadó fehérjék, amelyek kis golyókká gyűltek össze és kis mélyedések keletkeztek a bélrendszerben, és más baktériumoknak és gombáknak nyújtanak védelmet. Mindezek megszabadulása újabb akadályokat jelent, amelyeket a zellerlének le kell győznie útja során. 

De ez még nem minden; csak leírtuk azokat a legnagyobb akadályokat, amelyekkel a zellerlé eddig szembesült. Aztán feleslegben van az adrenalin – például ha a pillanat hevében vagy stresszhelyzetben evett, feszültséggel a gyomorban, vagy ha öntudatlanul túl sok zsírt evett az étkezéssel előző este, ami a mellékvese működési zavarait okozza. Ez a felesleges adrenalin az emésztőrendszerben tűzgyorsító. Telíti a sejteket az egész testben. Tehát, ha előző nap súlyos stressznek volt kitéve, vagy más adrenalin-kiváltót tapasztalt, az adrenalin még mindig a bélrendszerében lesz, amikor másnap felébred. A zellerlé megpróbálja semlegesíteni ezt az adrenalint. A zellerlé megpróbálja semlegesíteni az adrenalint, de ez nehéz munka, figyelembe véve az összes többi dolgot, amelyet a bélrendszeren keresztül végez.

A zsírban gazdag vacsora több mindent indít el, mint csak az adrenalint. A vacsora után visszamaradt zsírok a bélben, a gyomortól a vékonybélen át a vastagbélig, mint egy olajfilm, ott maradnak, és a zellerlé ezekkel is foglalkozik.. Ezeknek a zsíroknak a magas szintje felszívja a zellerlében lévő gyógyhatású vegyületeket, elfogyasztva a nátrium-klaszter sókat, amelyeknek el kell távolítaniuk ezeket a zsírokat az emésztőrendszerből. Ez azt jelenti, hogy ha valaki elfogyaszt egy különösen nehéz vacsorát, esetleg sülttel a főételhez, majd a desszertet, akkor a zellerlének másnap reggel még keményen kell dolgoznia, és ez sajnos csökkenti a gyógyító erejét.

Sana-euj-707-selleriesaft-und-trester | EUJUICERS.DE

Az emésztőrendszer csak a kezdet volt. Az emberek többsége lomha májjal is küzd, és itt jön a döntő rész: elegendő zellerlének kell bejutnia a vastagbélbe, hogy felszívódjon a véráramba ahhoz, hogy a zellerlében lévő összetevők átjussanak a májba, majd az epehólyagba – hogy segítse a gyógyulást. Nem számít, mivel küzd az életében, az egészségesebb máj nagyobb eséllyel gyógyul meg bármilyen tünetből vagy betegségből, amellyel küzd. 500 ml zellerlé az a bűvös szám, amely ezt a legtöbb felnőtt számára ajánlott.

Amint a zellerlé eléri a májat, számos egyéb akadályba ütközik. Egyrészt a legtöbb ember mája toxinoknak, peszticideknek, gyomirtóknak, műanyagoknak és egyéb petrolkémiai anyagoknak, oldószereknek, kórokozóknak, például vírusoknak és baktériumoknak, valamint sok más méreganyagnak van kitéve. Mindez csökkenti a máj epetermelését. Amikor a zellerlé vegyületei bejutnak az epetermelő területre, ha még elég erősek, javítják az epe erejét, amelyet a máj küld az epehólyagba. Ez az epe, amelyet a zellerlé fokoz, elkezdi lebontani és feloldani az epehólyagban lévő iszapot, miközben lebontja és feloldja az epeköveket is. Ha elég hosszú ideig ivott nagy mennyiségű zellerlevet ahhoz, hogy megtisztítsa és támogassa szervezetét, a zellerlé összetevői az epével együtt távoznak az epehólyagból, amint a bélrendszerbe kerülnek. Ezért a zellerlé fontos feladata ennek a ciklusnak a lezárása.

A zellerlé nem minden, a májba kerülő gyógyító összetevője kerül az epébe. Vannak, akik a véráramon keresztül elhagyják a májat, és eljutnak a szívbe és az agyba, bár ezen a ponton gyógyító képességeik meglehetősen minimálisak, ha valakinek lomha vagy pangó mája van, ami a legtöbb embernél előfordul. Időbe telik, amíg a máj eléggé megtisztul, hogy a zellerlé összetevői kifejtsék varázslatukat ezen az úton.

De ez nem rossz, mert a zellerlé más módon juttatja be hatóanyagait a véráramba. Az emésztőrendszerben csak egy része - körülbelül a fele - jutott el egyáltalán a májba. Az akadálypályán szétoszlott. Amint áthalad a gyomron és a vékonybél első 36 centiméterén, a zellerlében lévő kémiai vegyületek másik fele felszívja az emésztőrendszer falait, és közvetlenül a véráramba kerül anélkül, hogy először áthaladna a májon. A véren át vezető út számos akadállyal jár. Mennyi zsír van a vérben? Mivel a zsírok akadályozzák a zellerlé szállítását. Mennyi méreganyag van a vérben? Hány mérgező nehézfém található a különböző szervekben, például az agyban? Az agy témájában hány kémiai probléma van a neurotranszmitterekkel? Mindez gyengíti, milyen ereje van még a zellerlének. Amikor az agyban a neurotranszmitterek mennyisége csökken, a zellerlé vegyületei kimerülnek, hogy azonnal pótolják őket, tehát oly módon, hogy ez a végső céljuk. Amikor a nehézfémeket el kell távolítani, a zellerlében lévő nátrium-klaszter sókat arra használják, hogy kiöblítsék azokat a szervezetből.

Tekintettel a zellerlé elképesztő feladatkörére, érthető, hogy eleget szeretne inni belőle a munka elvégzéséhez. Ha legközelebb megkérdezik, hogy miért iszol annyi zellerlevet, ez rajtad múlik. Ezután feltérképezhetik a lé útját az emésztőrendszeren keresztül és azon túl. Vagy bemutathatnák a rövid változatot: A zellerlé nagy felelősséggel bír, és egy akadálypályát is le kell küzdenie, miközben áthalad a testen és a gyógyulásán dolgozik. Vagy ajánlhatod a kérdezőnek Anthony William Zeller Juice című könyvét. A New York Times bestsellerében megtudhatja, hogyan segíthet a zellerlé, és határozott válaszokat kaphat a leggyakrabban feltett kérdésekre.

 Csodatevo-zeller (1)

Az EUJuicersnél szeretnénk bemutatni Önnek a zellerlé ivását és annak lehetséges egészségügyi előnyeit. A zellerlé előállításához olyan speciális facsaró, úgynevezett lassú facsaró is található a kínálatunkban, mint az SANA 727 vagy a SANA 707 speciális zeller végkupakkal.

* A pontos ajánlás 473,18 ml.

Ez a blogbejegyzés Anthony William Medical Medium cikkén alapul.

Felhívjuk figyelmét, hogy mi, az EUJuicersnél nem vagyunk orvosok vagy természetgyógyászok, és ezeket az információkat nem ajánljuk egészségügyi tanácsként. Az információk nem jelentenek tanácsot az egyéni felhasználó számára, és nem jelentenek szakorvosi információkat, ezért a bemutatott információk nem helyettesíthetik az orvos vagy az alternatív orvos egyéni tanácsát vagy kezelését. Az ebben a bejegyzésben megosztott információk személyes tapasztalatok és kutatások kombinációja, és csak tájékoztató jellegűek. Ezeket a kijelentéseket egyetlen orvosi vagy tudományos szervezet sem értékelte, és nem célja bármely betegség diagnosztizálása, kezelése, gyógyítása vagy megelőzése, illetve nem szolgálhatnak professzionális orvosi tanácsok helyettesítésére. Erősen nem ajánlott a megadott információkat önkezelési tanácsként használni. Betegség esetén mindenképpen orvoshoz, természetgyógyászhoz kell fordulni.

Közzétett: 30. Április 2023