###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Tisztítsa érrendszerét csalánlevéllel

A csalán nem csak bosszantó gyomnövény. Csodálatos vértisztító tulajdonságokkal rendelkezik. A tavasz pedig a legjobb alkalom, hogy összegyűjtse őket a szabadban, miközben frissek és különösen erősek.

kopřiva
kopřiva

 

A legjobb, ha a kiszárított csalánokat teaként használjuk vagy nyers gyümölcslevet készítünk belőle. Valójában mindkét út jól működik. Aszalóval kiszáríthatja a csalánokat úgy, hogy egészen a téli időszakban is felhasználhatja őket. De a friss csalán a leghatékonyabb, mind az íz, mind a hatékonyság szempontjából. A nyers étkezők a friss csalánlevet számos betegség kezelésére használják, különösen az allergiákra és a gyulladásokra.

Lehet inni tiszta csalánlevet, de erős íze és erős hatásai miatt a legjobban más gyümölcslevekkel vagy kis 30 ml-es adagokban fogyasztani. Ne aggódjon, hogy valamit szúrósat iszik, mert a lassú gyümölcsfacsaró szét fogja zúzni a szúrósabb részeket, és csak a lé marad. De legyen óvatos, amikor a leveleket és a szárakat a gyümölcsfacsaróba adagolja - a legjobb, ha erre a célra kesztyűt vagy csipeszt használ.

A csalánlevet csak rövid ideig kell fogyasztani - 7-10 napig, mivel nagyon koncentrált és erős. Mivel megváltoztathatja a menstruációs ciklust, a csalán nem szabad semmilyen formában fogyasztani a terhesség alatt.

Díjmentesen letölthető receptjeink: ITT

A csalánok hozzáadhatók majdnem minden gyümölcsléhez, de itt az egyik kedvencünk:

Brisk Nettle Juice

  • 1 Granny Smith alma
  • 1 lime
  • Maroknyi csalánlevél

Az összes összetevőt mossuk meg és vágjuk le. Tegye őket felváltva a gyümölcsfacsaróba. Ha a lime organikus, akkor a héjat is hozzáadhatja az íz fokozása érdekében.

Ha még többet szeretne kipróbálni, a csalán jól megy körtéhez, ananászhoz, citromhoz vagy kiwihez. A klasszikus alma-sárgarépa-gyömbér kombinációhoz hozzáadhatja ezt, mint a táplálkozás extra elemét.

Mint minden zöld, a csalán sem alkalmas egy centrifugális facsaróhoz. Bármilyen lassú fordulatszámú prés a megfelelő a feldolgozáshoz. A legjobb eredmény elérése érdekében a kétcsigás juicereket használja, mint az Omega Twin Gear-t vagy a híres Angel juicer-t, amelyek kivonják a maximális mennyiségű gyümölcslé tartalmat.

A elegendőnek találja az egycsigás készüléket, akkor azokról a zöldség és gyümölcsprésekről ITT tájékozódhat!

Egyéb prémium konyhai termékeink: ITT

Közzétett: 5. Május 2021