###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Természetes fogyás - gyógymód a betegségek ellen!

A szintetikus gyógyszerek helyett próbáljon ki természetes gyógymódokat! Az élő szervezet élő anyagot akar és nem mesterségeset! A gyömbér kiváló társa lesz, legyen szó akár betegségekről, akár a fogyás elősegítéséről. Fejfájás, betegségek, fogyás

Képernyőfotó-2015-09-23-18.05.14
Képernyőfotó-2015-09-23-18.05.14

Lúgosító víz

Elkészítése: 4-5 dl melegvízbe préseljünk egy ujjnyi gyömbért, és facsarjuk bele egy citrom levét. Éhgyomorra igyuk, reggel, ébredés után, utána 30 percig ne fogyasszunk semmit! Kiválóan véd a betegségek ellen és anyagcsere gyorsító hatása révén segít a fogyásban.

Kérje díjmentes e-receptkönyvünket: E-receptkönyv.

index
index

Gyömbér jótékony hatásai

Ázsiában évezredek óta használják a gyömbért betegségek gyógyítására, tüneti kezelésekre. Számos felhasználási módja van. A legelterjedtebbek a teaként, pakolásként vagy ha egyszerűen fűszerként, ízesítésnek használják. Igazi csodaszerként tartják számon, számos jó tulajdonsága miatt.

Hiszen a gyömbérben van:

-    12 féle antioxidáns

-    11 fekélyellenes és 10 féle vírusellenes vegyület

-    23 féle gombaölő anyag

-    8 féle májvédő vegyület

Továbbá a gyömbér csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, rendkívül jó hatással van a szívre, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. Egyik legnemesebb összetevője a zingibain nevű anyag, mely a természet egyik leghatásosabb fehérjebontó enzimje. 1 gramm zingibain 10 kg hús megpuhítására is képes. A fehérjebontó enzimeknek nagyon fontos szerepük van az autoimmun betegségek szabályozásában.

Feldobhatja vele a levesek, sütemények, esetleg a húsok ízét, de a gyömbér ettől sokkal többre képes. Az elsőrendű összetevői, mint például a gingerol, a vas és a gyantasavak igazi kincsek ebben a természetes gyógyhatású növényben. Kiváló anyagcsere gyorsító növény, hű társa lehet ha fogyás a célja.

 

sana3
sana3

További információk:

Használjon gyömbért a reggeli dzsúzban!

Gyömbér a fogyás mellett fejfájásra, migrénre és egyéb betegségekre!

Igen, a gyömbér szinte teljesen ugyanolyan hatásos, mint egy fájdalomcsillapító tabletta. Tanulmányok bizonyítják, hogy a gyömbérnek fájdalomcsillapító hatása van. A gyömbérben található összetevők gátolják a fájdalmat okozó enzimeket, mint például az acetilszalicilsav. Annak, aki nem szedhet gyógyszert vagy csak egyszerűen nem akar, a következő teát javasoljuk elkészíteni.

Egy hüvelykujjnyi gyömbért hámozzon meg és aprítsa fel vékony szeletekre, öntsön rá forralt vizet, majd 15-20 percig hagyja állni. Ezután szűrje le, majd kis kortyokban igya meg.

Hogyan tudja még könnyebben a szervezetbe bevinni? Itt megnézheti: SANA 707 juicer segítségével.

Hörghurutra, köhögésre a legjobb a gyömbérborogatás!

Ha gyömbérborogatást készít, akkor nagyon vigyázni kell, hogy a megfelelő nagyságú lángon főzzön. Kb 5-10 dkg gyömbért vágjon fel apró darabokra és tegye fel főni egy lábas vízben (olyan 1-2 literben). A víznek nem szabad forrnia, csak gyöngyöznie, különben kifőzné a gyömbér jótékony hatását. 15 percig főzze így a gyömbért, majd vegye le a tűzről. Egy törülköző középső részét mártsa bele a gyömbéres vízbe és olyan forrón helyezze a mellkasra, amilyen forrón csak el tudja viselni. Ezt ismételje meg többször, míg ki nem hűl a víz. Vigyázzon, mert a gyömbér vérbőséget okoz, ezért ne használja borogatásként szív vagy torkok tájékán. A természetgyógyászok vesére ajánlják ezt a borogatást, hiszen a vesében raktározódnak el rossz “élményeink”. A veseborogatás után még az is elképzelhető, hogy aznap álmai kesze-kuszák lesznek, ezáltal felszabadulnak és feldolgozásra kerülnek a régi rossz emlékek.

Hatásos az ízületi fájdalmakra, gyulladásos betegségekre is!

A gyömbér gátolja a gyulladást és segíti a vérkeringést. Így nyújt gyógyírt a reumás és az ízületi bántalmakra, gyulladásokra. Készítsen belőle nyugtató fürdőt! Egy gumónyi gyömbért tisztítson meg, és apró darabokra vágja össze. 1-1,5 liter felforralt vizet hagyjon hűlni körülbelül 1-2 percig, majd öntse le vele az összevágott gyömbért. Hagyja 10 percig, hogy a gyömbér a forró vízben kiadja hatását, majd öntse hozzá a fürdővizéhez. Üljön bele és élvezze hatását. Nem csak hogy gyógyító hatása van, de még a relaxálást is elősegíti.

Ha hasznosnak találta a fogyással, gyömbérfogyasztással kapcsolatos írásunkat, akkor kérjük ossza meg ismerőseivel is.

Miben segít Neked még ez a kúra?

1. A fogyásban – a citromban nagy a pektin-rosttartalom, ami eltompítja az éhséget. Továbbá kutatásokkal alátámasztott tény, hogy a lúgos diéta segít a súlyvesztésben.

2. Az emésztésben – a melegvíz serkenti az emésztést. Ugyanakkor a citrom és a lime tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak a toxinanyagok kiürítéséhez az emésztőrendszerből.

3. A vízelhajtásban – a citrom beindítja a veseműködést, ezáltal gyakrabban kell vécére mennünk. A felgyűlt vízmennyiséggel pedig kiürülnek a mérgező anyagok is a szervezetből, így a húgyútjaink is egészségesek maradnak.

4. A pH érték kiegyenlítésében – habár nehezen hihető, a citrom lúgos gyümölcs. Igen, valóban savas, de a szervezetben lúgossá válik, ugyanis az anyagcsere során a citromsav nem okoz savasságot a testben. A citrom kiegyenlíti a szervezetben lévő nedvek pH-értékét, ez pedig az egészséges test kulcsa.

5. A bőrtisztításban – a C-vitamin segít a ráncok tompításában, valamint a bőr felületén lévő foltok eltüntetésében. A citromos víz lebontja a toxinokat a vérben, és megőrzi a bőrt tisztán, egészségesen.

6. Az immunrendszer erősítésében – a citrom gazdag káliumban, kalciumban, foszforban és C-vitaminban. Ez utóbbi kiváló ellenszere a megfázásoknak, a náthának. A kálium vigyáz az idegrendszerre, agyserkentő hatása van, és kordában tartja a magas vérnyomást. A foszfor pedig lebontja a makroelemeket, segíti az agy normális működését, és a kalciummal együtt erősíti a csontokat és a fogakat.

7. A nyirokrendszer hidratálásában – amikor a testben nincs elég folyadék, a szervezet nem tudja ellátni magát helyesen, ez pedig a toxinok felgyülemlését, stresszt, székrekedést, stb. eredményez. Egy csésze citromos víz kiválóan hidratál, és helyes működésre bírja a mellékveséket.

Gyömbér

Közzétett: 8. Április 2019