###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Rubinvörös életerő, zöldségleves céklából

Zöldségleves frissen préselt céklából - egy erős gyümölcsprés a megfelelő segítség.

A hideg beköszöntével szervezetünknek fokozott odafigyelésre van szüksége. Védenünk kell a különböző megbetegedésekkel szemben. A nyers zöldségek és gyümölcsök ásványi anyagokban és vitaminokban gazdagok, ám télen a választék meglehetősen szűk belőlük. A téli hónapokban nem csak testünket de lelkünket is melengeti egy finom zöldségleves.

cáklad3

A cékla az egyik legfontosabb vitamin- és ásványi anyag- forrásunk lehet a téli hónapokban. Nyersen, más egyéb gyümölcsökkel együtt turmixolva remek vitaminbombát készíthetünk belőle, főve pedig finom és tápláló zöldségleves készülhet belőle.

Cékla préselése leggyorsabban és leghatékonyabban: SANA zöldség és gyümölcsprések

További prémium konyhai eszközök: SANA STORE.

Ne csak zöldséglevesként fogyasszuk a céklát!

A céklának magas a káliumot tartalma, ami hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az állóképesség növeléséhez, nem hiába vált a sportolók népszerű eledelévé. Ezenkívül, gazdag még kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban és kénben is. Zöldséglevesként vagy juice-ként könnyen és gyorsan táplálja a szervezetet.

Kérje díjmentes e-receptkönyvünket: E-receptkönyv.


Élénk színét egy bizonyos betacyanin nevű vegyületnek köszönheti, mely rákellenes hatású. A hatvanas években Fererenczi Sándor figyelt fel erre a tulajdonságára állatkísérletei során. Rendkívül erős antioxidánsként tartják számon, így A-, B- és C-vitaminokban is egyaránt gazdag.


Ha a fent említettek még nem győztek volna meg, hogy ez egy valóban nélkülözhetetlen zöldség akkor, íme még néhány indok: a kismamákra is kedvező hatással van folsav tartalmának köszönhetően, de akár az Alzheimer-kór ellen is hatásos lehet. Legújabb kísérletek bebizonyították, hogy a rendszeres céklalé fogyasztás jelentősen csökkenti a magas vérnyomást és koleszterin szintet is.

Láthatja tehát, hogy a téli hónapok igazi megmentője lehet a rubinvörös zöldség, nem csak zöldséglevesként, hanem aszalva vagy juiceként fogyasztva is kitűnő választás.

 

Könnyen és gyorsan készíthet otthon zöldséglevest és különböző gyümölcsleveket. Válassza ki az igényeinek legmegfelelőbb présünket.

cákla2
cákla2

Cékla juice

Hozzávalók:

  • 1 cékla
  • 1 répa
  • 1 alma
  • citromlé - ízlés szerint

A céklát és a répát hámozzuk meg, majd a feldarabolt alma gerezdekkel együtt tegyük a Sana 707 gyümölcsprésbe és ízesítsük néhány csepp citromlével.

Igazi finomság a sietős reggeleken.

cekla-chips
cekla-chips

Cékla chips

Hozzávalók:

  • 2 cékla
  • Oliva olaj
  • Fekete bors

A céklát karikákra vágjuk, majd az Excalibur ételaszaló készülék tálcáira helyezzük őket. A tetejüket megkenjük egy kis Oliva olajjal, majd megszórjuk őket fekete borssal. Ezután mehetnek az Excalibur ételaszalóba és néhány óra elteltével már élvezhetjük is ezt a finom és egészséges harapnivalót.

Közzétett: 29. Március 2019