###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Receptek virusok és baktériumok ellen IV. rész

Ha keresi a legjobb utat ahhoz, hogy egészséges legyen, akkor a tavasz a legjobb időzítés! Egy hosszú, kevésbé aktív tél után a csírák és hajtások a legmegfelelőbbek, hogy energia szintünket helyre állítsuk! Talán már próbált csíráztatni babot, lencsét, vagy akár zsázsát, de tudta, hogy ezeket préselni is lehet?

Csírák és hajtások lehetnek a diétás étrend szupersztárjai

Ha keresi a legjobb alkalmat arra, hogy kialakítsa diétás étrendjét, akkor a tavasz a legjobb időzítés! Egy hosszú, kevésbé aktív tél után a csírák és hajtások a legmegfelelőbbek, hogy energiaszintjét helyreállítsa! Talán már próbált csíráztatni babot, lencsét, vagy akár zsázsát, de tudta, hogy ezeket préselni is lehet?

Díjmentesen letölthető e receptkönyv - 24 éltető juice recept

A diétás étrend megszínesítői

A csírák és hajtások számos táplálkozási előnnyel bírnak – a csíra magoknak vagy a hüvelyeseknek harmincszor nagyobb a tápértékük, mint érett formájuknak. Csupán egy marék csíra rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz (vitamin A, E, C, és még néhány B vitamin, kálcium, vas, cink, magnézium, szelén, magnézium, kálium, réz). Tehát nem csak feldobják a diétás étrendet, hanem számos előnyös tulajdonságukkal még egészségesebbé teszik azt.

Többek között a csírák és hajtások klorofillt tartalmaznak, amely az élő szervezet legfontosabb épitőeleme, így van ez az emberi szervezettel is. Jót tesz a véráramnak, de nem csak ebből a szempontból fontos, hanem abból is, hogy nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz, összshasonlítva a húsokkal. Ráadásul sokkal könnyebb megemészteni. Biztos lehet benne, hogy a hasa nem fog tiltakozni ellene. Mit tartalmazzon hát a diétás étrend hanem csírákat?

Ha több zöldséget szeretne préselni: SANA 707 zöldség és gyümölcsprés

šťáva z klíčků
šťáva z klíčků

Hogyan préseljünk csírákat és hajtásokat?

Szinte bármilyen csírát és hajtást, hüvelyest préselhet. Ezek közül az olyan bab fajták a kivételek, amelyek némi főzést igényelnek fogyasztás előtt.

Érdemes kipróbálnia a vizitormát, lucernát, brokkolit, retket, napraforgó magokat, csicsriborsót, lencsét, borsót, mungóbabot  (a mungó és az adzuki borsó ehető közvetlenül nyers formában csírázás után.

Csíra juice lékinyerése az egycsigás vagy kétcsigás présen a lehető legjobban. 

Hámozni nem szükséges sem a csírákat, sem a hajtásokat! Rendben van, ha rajta hagyja a héját. Bőségesebb lesz a léhozam, ha néhány órára beáztatja a csírákat, hajtásokat.

Ha inkább több gyümölcsöt préselne: SANA 828 zöldség és gyümölcsprés


Receptötletek:

A csírák és a hajtások a legkedvezőbb hozzávalók más juice-ok összetevőiben. Magukban túl sok csíra vagy hajtás szükséges egy-egy pohár italhoz, és nagyon fanyar és sűrű lét kapna, de más zöldségekhez, (répa, cékla) zöld levelekhez és gyümölcsökhöz adva nagyszerűen egészséges és finom ital fogyaszthat. Almával is kitünőek!

Ne préselje le az összes csírát és hajtást egyszerre, egymásután. Váltakozva tegye bele a többi összetevővel.

Ha még nem használt csírákat és hajtásokat a juice-ban, akkor kezdje óvatosan, kisebb mennyiségben! Próbálja előbb egy evőkanálnyival, aztán fokozatosan növelje a mennyiséget.

  • 1 marék csíra
  • 2 répa
  • 2 lédús zöldalma

 

Közzétett: 29. Szeptember 2020