###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Préselhet puha nyári gyümölcsöket, mint a cseresznyét, bogyósokat, vagy barackot?

Néhány nyári gyümölcs préselése igazi kihívás, mikor préselni szeretné őket. De megoldható, ha egy kis időt szán rá.

třešňová šťáva
třešňová šťáva

Cseresznye

A cseresznye préselése sok munka, mert sok cseresznye megmunkálása szükséges egy pohár gyümölcslé készítéséhez. Mindegyik cseresznyét először ki kell magvazni. De nincs olyan bolti cseresznyelé, mint a frissen facsart cseresznyelé. Ez egy ritka élvezet, amelyet csak néhány hétig lehet élvezni az év során. Ha szeretné megkönnyíteni a dolgot, csak adjon cseresznyét egy másik nyári juice-hez, például a dinnyéhez. Néhány mentalevél kiválóan kiegészíti a cseresznye juice-keveréket is. Megjegyzés: Néhányan azt állítják, hogy a cseresznye préselhető anélkül, hogy a magokat eltávolítaná, de ezt nem ajánljuk.

Prémium zöldség és gyümölcsprések: ITT

Prémium konyhai gépek és eszközök: SANA-STORE

Díjmentes e-receptkönyv: ITT

malinová šťáva
malinová šťáva

Eper, málna, és áfonya

A meggyhez képest a bogyós gyümölcsök nem igényelnek nagy előkészítést. Ezeknek a gyümölcsöknek a problémája a pép- és pektintartalomban rejlik, amelyek inkább pürét, mint gyümölcslevet eredményeznek. Ezenkívül sok bogyóra van szüksége, mert a lé és a rost arány alacsonyabb, mint más gyümölcsöknél. A megoldás egy maroknyi bogyó hozzáadása a kedvenc juice italhoz. A bogyóknak erős íze van, és enyhe alma- vagy dinnyelével keverve igazán megbolondíthatja az ízüket. Ezenkívül gyönyörű színeket és értékes antioxidánsokat adnak hozzá.

meruňková šťáva
meruňková šťáva

Barack, sárgabarack, szilva, aés nektarin

Gyakorlati probléma azoknak az embereknek, akik a kertjükben gyümölcsfákkal rendelkeznek: mit kell csinálni azzal a sok gyümölccsel? A magvazott gyümölcsök, mint más puha nyári gyümölcsök is, inkább püré készítésére alkalmasak, mint gyümölcslé készítésére. Ezt némileg el lehet kerülni a gyümölcs korai szedésével, amíg még az szilárd - a lé és a rost arány sokkal nagyobb lesz bennük. A kimagvazott gyümölcsök közül a keményebb nektarinok adják a legnagyobb gyümölcslé hozamot. Keverheti ezeket a gyümölcsleveket magasabb hozamú termékekkel, például almával vagy sárgarépával. A gyümölcslé préselésének másik módja egy kézi gyümölcsprés, amelyben a gyümölcsöt áttetstő kendőzsákba helyezi, és a gyümölcslevet kézi vagy hidraulikus nyomással préseli. Végül, ha van vízszintes facsarónak homogenizáló szitája, megteheti a "banán" módszert. Csak homogenizálja a puha kimagozott gyümölcsöt egy tartályba, majd keverje össze a szokásos gyümölcslével. A bogyókhoz hasonlóan tápanyagban és ízvilágban is gazdagabb ezzel a módszerrel.

Legyen óvatos a gyümölcscentrifugákkal és a puha gyümölcsökkel!

A centrifugális facsarók nagy szűrőjük és magas fordulatszámuk miatt hajlamosak némi eredmény elérésére, amikor a nyári gyümölcsökből készít levet, talán kicsit jobban, mint ha azt a lassú, csigás gyümölcsprésekkel végezné. Természetesen nem kap mást, mint gyümölcskrémet, ha megpróbálja őket centrifugálni. Hozzáadhat néhány bogyót, cseresznyét vagy kimagozott gyümölcsdarabokat a szokásos gyümölcslevéhez. Sok pépet kap, de ízét és tápanyagát is megtarthatja. A citrusfélékkel, kemény almákkal (mint például Granny Smith) vagy a sárgarépával működik a legjobban a préselés.

Közzétett: 1. Június 2022