sso

Mandulatej készítés otthon - készítse el könnyen a Sana 707 présgéppel

Családja imádni fogja a házilag készített, finom, selymes mandulatej ízét!

Krémesen elkészített, különösen selymes íz egy édes apróságból, azaz a házi mandulatej annyira finom, hogy többé soha nem akar bolti mandulatejet!

Mandulatej videó recept

Hozzávalók:

  • 400 ml víz
  • 200 g mandula
  • 1 friss kókuszdió, törve

Áztassa be a mandulát minimum 8 órahosszára, de két napon túl ne tegye! A hosszabb áztatás krémesebb állagot eredményez. Tegye a beáztatott mandulát a SANA 707 betöltőnyílásába, és pépesítse azt a pépesítő szűrő használatával (fekete lyuk nélküli). Bizonyosodjon meg arról, hogy a tálat megfelelően a kivezető nyílás alá tette, hogy az összes mandulapépet össze tudja gyűjteni. A kivezető nyíláson távozó préselt mandulához adjon hozzá 400 ml vízet és hagyja egy-két percig ázni. Aztán préselje a vízzel áztatott mandula pépet a finom szűrőn keresztül.  Végül adjon kókuszdió levet a mandulatejhez és kavarja össze. Rögtön fogyaszthatja vagy tárolja hűvös helyen egy légmentes palackban. Két napig eláll.

Közzétett: 13. Szeptember 2016
###message
Ablak bezárása