Mandulatej készítés otthon - készítse el könnyen a Sana 707 présgéppel
Családja imádni fogja a házilag készített, finom, selymes mandulatej ízét!
Krémesen elkészített, különösen selymes íz egy édes apróságból, azaz a házi mandulatej annyira finom, hogy többé soha nem akar bolti mandulatejet!
Mandulatej videó recept
Hozzávalók:
- 400 ml víz
- 200 g mandula
- 1 friss kókuszdió, törve
Áztassa be a mandulát minimum 8 órahosszára, de két napon túl ne tegye! A hosszabb áztatás krémesebb állagot eredményez. Tegye a beáztatott mandulát a SANA 707 betöltőnyílásába, és pépesítse azt a pépesítő szűrő használatával (fekete lyuk nélküli). Bizonyosodjon meg arról, hogy a tálat megfelelően a kivezető nyílás alá tette, hogy az összes mandulapépet össze tudja gyűjteni. A kivezető nyíláson távozó préselt mandulához adjon hozzá 400 ml vízet és hagyja egy-két percig ázni. Aztán préselje a vízzel áztatott mandula pépet a finom szűrőn keresztül. Végül adjon kókuszdió levet a mandulatejhez és kavarja össze. Rögtön fogyaszthatja vagy tárolja hűvös helyen egy légmentes palackban. Két napig eláll.