sso

Közeleg a paradicsom szezon! Tartósítószer mentes ketchup házilag!

Húsok, sültek, pizzák kiegészítője a finom ketchup. Ha fontosak az ízek és a tartósítószer mentes, egészséges ételek, akkor érdemes kipróbálni ezt a házi ketchup receptet.

640 (4)
640 (4)

Hozzávalók:

  • Kb. 2,5 kg paradicsomot,
  • 0,5 kg szilva,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 1 nagy gerezd fokhagyma,
  • 1 paprika (lehet csípős is)
  • só ízlés szerint,
  • fahéj,
  • 2 babérlevél,
  • 2 szem szegfűbors,
  • kevés cukor
  • bors ízlés szerint
640 (5)
640 (5)

A ketchup a Sana 707 prés segítségével készült. A présbe a pépesítő vagy más néven vakszűrőt helyeztük. Felváltva adagoljuk a hozzávalókat, a paradicsomot, szilvát, hagymát, fokhagyma és a paprikát. Az így kapott pépet fazékba öntöttük és hozzáadtuk a babérlevelet, a fűszereket és egy csipet fahéjat. Megsóztuk és megborsoztuk. A pépet alacsony lángon főztük néhány órán át, amíg be nem sűrűsödött. A kész masszát botmixerrel még egyszer átdolgoztuk (babérleveleket és a szegfűborsot előtte eltávolítottuk). Ízlés szerint még ízesíthetjük.

Befőttes üvegbe adagoltuk, majd a dunsztolásban hűlt ki.

640 (6)
640 (6)
Közzétett: 17. Június 2017
###message
Ablak bezárása