- 3 szelet görögdinnye
- 1/2 uborka
- 1/2 lime
Görögdinnye juice | Hogyan készítsük el? | 5 recept a nyárra
Préselésre a görögdinnye a legegyszerűbb gyümölcs. Ilyen magas létartalommal bármilyen görögdinnye bőséges gyümölcslevet ad bármilyen típusú gyümölcsprésben.

Hogyan lehet levet készíteni görögdinnyéből?
- A görögdinnye bármilyen típusú gyümölcscentrifugában könnyen lédússá válik. Az egyetlen különbség a lé hozamában és minőségében van. A lassú facsarókból a legjobb ízű gyümölcslé lesz, és a legmagasabb a hozam. A legjobb eredményt a vízszintes és függőleges egycsigás facsaró adja.
- Gyümölcspréselés előtt feltétlenül távolítsa el a héjat.
- A görögdinnyéből nem szükséges eltávolítani a magokat. A facsaró ezt automatikusan elvégzi az Ön számára, és elválasztja őket a rosttartályba.
- A gyümölcslé kiválóan alkalmas olyan dinnye esetén, amely nem olyan édes. Még a dinnye variálásával vagy a szín ellenőrzésével is néha kap egy kissé unalmas görögdinnye levet. A gyümölcslevek koncentrálják a cukrokat, és édesebb ízt adnak.
- A görögdinnye lé jó vas-, foszfor-, cink-, magnézium-, folsav-, valamint A- és C-vitamin forrás.
- A dinnye lé tisztítja a vesét, segít a vizelési problémák, köszvény, ízületi gyulladás, cellulitisz, székrekedés és magas vérnyomás esetén.

Hidratálás dinnyével

Trópusi dinnye
- 3 szelet görögdinnye
- 1 citrom
- 1/2 pohár kókuszvíz (préselés után beleönteni)

Hűsítő dinnye
- 4 szelet görögdinnye
- 1 lime
- néhány mentalevél (izesítésre)

Dinnye citrus
- 4 szelet görögdinnye
- 1 citrom

Dinnye rebarbarával
- 2 szelet görögdinnye
- 1 körte
- 1 szár rebarbara
# 1 Az egy csigás facsarók, függőlegesen és vízszintesen is, a legjobb eredményt adják a görögdinnye számára. A lé nagyon finom lesz, hab nélkül, és sok lesz belőle. Ha a görögdinnye mellett főleg gyümölcsöt és más puha összetevőket fog préselni, akkor a függőleges facsaró a legjobb választás. Ha gyökérzöldségekből szeretne levet hozni, válasszon vízszintes facsarót. Ezek a legkönnyebben használhatók és tisztíthatók is.
# 2 Az ikercsigás facsaró ugyanazokat az eredményeket adja, mint az egycsigás facsaró.
# 3 A mechanikus gyümölcscentrifugák - bár némi fizikai erőfeszítést igényelnek - kiváló minőségű gyümölcslevet állítanak elő.
# 4 A centrifugális facsarók alkalmasak a görögdinnyére is, bár a lé habos és pépesebb lesz.