Kutatások bizonyítják, hogy a káposzta leve kiváló antioxidáns és vércukorszint csökkentő, ezáltal segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Regenerálja a sérült sejteket a hasnyálmirigyben. A káposztában lévő, csípős ízű mustárolaj antibakteriális hatású, tulajdonképpen természetes antibiotikumnak tekinthető. A káposzta sokoldalúságát bizonyítja, hogy hatásos a gyomor, a bélrendszer, a tüdő, a mell és a petefészek rosszindulatú daganatos betegségeinek megelőzésében.
Így készítse el:
1 fél kisebb káposzta fej
4-5 zöld alma
A legjobb módja, hogy kinyerd a káposzta gyógyító levét, ha gyümölcsprésbe teszed a felvágott darabokat. Tökéletes kiegészítése lehet a fogyókúrádnak is. Minden étkezés előtt igyon egy pohárral, és olvadni fognak a kilók!