###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Brokkoli, káposzta és kelbimbó juice

Valódi turbóhatással rendelkezik a salaktalanító italok között a sárgarépa-, zeller-, savanyú káposzta-, illetve brokkolilé, bár ízében kicsit szokatlan. Fogyassza naponta 3–5 pohár gyümölcs- vagy zöldséglevet és így szervezete – kevés kalória mellett – minden szükséges vitaminhoz hozzájut!

green-juice-769129_1920
green-juice-769129_1920

Káposzta juice

Számos jótékony hatása mellett a káposztalé tökéletes társ a diétában, mert segít szétrobbantani a mélyen lerakódott zsírsejteket! Hatékony fegyver lehet a diabétesz megelőzésére és kezelésére is!

Kutatások bizonyítják, hogy a káposzta leve kiváló antioxidáns és vércukorszint csökkentő, ezáltal segít megelőzni és kezelni a cukorbetegséget. Regenerálja a sérült sejteket a hasnyálmirigyben. A káposztában lévő, csípős ízű mustárolaj antibakteriális hatású, tulajdonképpen természetes antibiotikumnak tekinthető. A káposzta sokoldalúságát bizonyítja, hogy hatásos a gyomor, a bélrendszer, a tüdő, a mell és a petefészek rosszindulatú daganatos betegségeinek megelőzésében.

Így készítse el:

1 fél kisebb káposzta fej

4-5 zöld alma

A legjobb módja, hogy kinyerd a káposzta gyógyító levét, ha gyümölcsprésbe teszed a felvágott darabokat. Tökéletes kiegészítése lehet a fogyókúrádnak is. Minden étkezés előtt igyon egy pohárral, és olvadni fognak a kilók!

A legkedveltebb zöldség és gyümölcsprések 2019-ben!

depositphotos_23593141-stock-photo-glass-of-broccoli-juice-on
depositphotos_23593141-stock-photo-glass-of-broccoli-juice-on

Brokkolilé

A nyers brokkolilét koncentrált formában, markáns íze miatt sokan nem tudják elfogyasztani, erős gyomrot igényel. A kellemes fogyasztás érdekében hígíthatja almával, citrusfélék levével, vagy keverheti egyéb zöldségfélékkel. A brokkoliban található szulforán védi az agyunkat, a látásunkat és rákmegelőző hatása is van. Ha megfőzzük a brokkolit, akkor ez az enzim megsemmisül, ezért nem hatásosak a rák elleni küzdelemben.Keverheti a brokkolit naranccsal, almával, ananásszal, uborkával, répával, céklával, zellerrel. Az alaposan megmosott brokkolit vágja kisebb darabokra és tetszőleges zöldséggel, vagy gyümölccsel rakja a présgépbe. Kevés citromot is tehet bele. Ha céklával préseli, akkor a citromban lévő C-vitamin segíti a céklában rejlő vas felszívódását. Kortyolgatva lassan fogyassza. Ha nem tud megbarátkozni a brokkolilé nyers fogyasztásával, akkor a zöldség fogyasztásra alkalmas lesz és jótékony hatóanyagait is részben megőrzi, ha kisebb darabokra vágva kevés vízben puhára főzi. Ha megpuhul turmixolhatja és már fogyasztható is némi fűszerezés után, vagy készíthető belőle leves. Sokan elkövetik azt a hibát a brokkoli főzésekor, hogy először megfőzik, majd utána vágják fel, pedig ezt fordítva kellene csinálni.

Készítsen juicokat a SANA 828 professzionális zöldség és gyümölcspréssel!

images
images

Kelbimbó juice

A kelbimbó eddig nem igazán tartozott a kedvenc zöldségek közé, pedig telis-tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. A frissen préselt leveiről híres Juice Club ezért az idei téli szezonra felvette a kelbimbó dzsúzt is az itallapjára. A kis zöld gumókban található A-, B6-, C-, E- és K-vitaminok ugyanis szuperül tuningolják az immunrendszered a megfázások ellen, de ezenkívül a kelbimbónak jelentős a folsav, vas, klorofill, kalcium és magnézium tartalma is, így igazi aduász lehet, ha lestrapáltnak érzed magad. Vannak, akik már korábban rákattantak a klorofillos koktélokra, így ezt is tuti kipróbálják majd. A kevésbé zöldségfanatikusoknak azért készítettünk két lightosabb verziót is a kelbimbó-léből: körtés-fahéjasat és almás-áfonyásat. Ez azért már jobban hangzik, ugye?

Kelbimbó juice:

8-10 db kelbimbó

3 db zöldalma

Kelbimbó juice almás áfonyával:

8-10 db kelbimbó

3 db zöldalma

5 szem áfonya

Kelbimbó juice körtés fahéjjal

8-10 db kelbimbó

3 db körte

2 csipet fahéj

bigstock-Healthy-green-vegetable-juice--48815039
bigstock-Healthy-green-vegetable-juice--48815039

Ráadás az extra zöld bomba juice

Hozzávalók:
- 4 brokkolirózsa
- 2-3 salátalevél
- 1 szál zellerszár
- 1/2 uborka
- 5 zöldalma
- 1 lime
- néhány szál petrezselyem

Közzétett: 1. Április 2021