Az emberekben az utóbbi két évszázadban tudatosult, hogy az emberi test egészsége szorosan összefügg a bevitt táplálék minőségével, valamint elkezdték megfigyelni, hogy ez mennyire elégíti ki az emberi szervezet igényeit. Egyre több figyelmet kap az emberi test működése, és az, hogy hogyan hasznosítja a különböző tápanyagokat, mint például az ásványi anyagokat, vitaminokat, amelyek a táplálékunk összetevői.
Kérje díjmentes e-receptkönyvünket: E-receptkönyv
Fantasztikus eredményeket érnek el világszerte a betegségek és a nehézségek leküzdésében, mindenekelőtt a levekkel való orvoslás területén. Az emberek azonban még mindig nem elég informáltak a gyümölcs- és zöldséglevek tápértékével és gyógyerejével kapcsolatban.
A friss levek már a 20. század fordulóján bebizonyították, hogy mekkora erő rejlik bennük. Ma már az értéküket számtalan orvos, terapeuta, valamint diabetológus elismeri. Hatásuk azzal magyarázható, hogy a folyékony táplálék, (a tápanyagok és a víz salakanyagoktól való elválasztása után) rendkívül gyorsan hasznosul. Az emésztési folyamatok során végbemegy a tápanyagok salakanyagoktól való elválasztása, amelyhez időre és az emésztőszervek munkájára van szükség.
A gyümölcsök és zöldségek teljes megemésztéséhez energiára van szükség, ez pedig a táplálékban lelhető fel. A szilárd táplálék egy része, amelyet elfogyasztunk, „hajtóanyagként” érvényesül, hogy rendelkezésre álljon az emésztéshez szükséges energia. Ezzel meg is kapjuk a választ egy gyakori kérdésre: Ahelyett, hogy kifacsarjuk, miért ne együk inkább egészben a gyümölcsöt, salátát és zöldséget?
A rostoknak önmagukban nincs tápértéke, viszont „seprűként” funkcionálnak az emésztőrendszerben, és segítik az emésztési folyamatokat. A rost áthalad a gyomron, a hét és fél méter hosszú vékonybélen, majd eljut a vastagbélbe a cellulóz mikroszkópikus részeként, ahol ballasztként működik. Rostok nélkül a vastagbél és a szervezet képtelen fenntartani az egészséget.
Ezért elengedhetetlen, hogy a kiegyensúlyozott étrend különböző gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazzon.
Egyéb egészséges eszközök a konyhába: SANA STORE.