###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Az emberi test egészsége szorosan összefügg a bevitt táplálék minőségével!

orange
orange

Az emberekben az utóbbi két évszázadban tudatosult, hogy az emberi test egészsége szorosan összefügg a bevitt táplálék minőségével, valamint elkezdték megfigyelni, hogy ez mennyire elégíti ki az emberi szervezet igényeit. Egyre több figyelmet kap az emberi test működése, és az, hogy hogyan hasznosítja a különböző tápanyagokat, mint például az ásványi anyagokat, vitaminokat, amelyek a táplálékunk összetevői.

Kérje díjmentes e-receptkönyvünket: E-receptkönyv

Fantasztikus eredményeket érnek el világszerte a betegségek és a nehézségek leküzdésében, mindenekelőtt a levekkel való orvoslás területén. Az emberek azonban még mindig nem elég informáltak a gyümölcs- és zöldséglevek tápértékével és gyógyerejével kapcsolatban.

A friss levek már a 20. század fordulóján bebizonyították, hogy mekkora erő rejlik bennük. Ma már az értéküket számtalan orvos, terapeuta, valamint diabetológus elismeri. Hatásuk azzal magyarázható, hogy a folyékony táplálék, (a tápanyagok és a víz salakanyagoktól való elválasztása után) rendkívül gyorsan hasznosul. Az emésztési folyamatok során végbemegy a tápanyagok salakanyagoktól való elválasztása, amelyhez időre és az emésztőszervek munkájára van szükség.

A gyümölcsök és zöldségek teljes megemésztéséhez energiára van szükség, ez pedig a táplálékban lelhető fel. A szilárd táplálék egy része, amelyet elfogyasztunk, „hajtóanyagként” érvényesül, hogy rendelkezésre álljon az emésztéshez szükséges energia. Ezzel meg is kapjuk a választ egy gyakori kérdés­re: Ahelyett, hogy kifacsarjuk, miért ne együk inkább egészben a gyümölcsöt, salátát és zöldséget?

A rostoknak önmagukban nincs tápértéke, viszont „seprűként” funkcionálnak az emésztőrendszerben, és segítik az emésztési folyamatokat. A rost áthalad a gyomron, a hét és fél méter hosszú vékonybélen, majd eljut a vastagbélbe a cellulóz mikroszkópikus részeként, ahol ballasztként működik. Rostok nélkül a vastagbél és a szervezet képtelen fenntartani az egészséget.

Ezért elengedhetetlen, hogy a kiegyensúlyozott étrend különböző gyümölcsöket és zöldségeket tartalmazzon.

Egyéb egészséges eszközök a konyhába: SANA STORE.

2511187_eujuicers-com
2511187_eujuicers-com

Nem minden sárgarépa, ami sárga répa

A sárgarépa fajtái például eltérnek egymástól vitamin- és ásványianyag tartalmukban, és ez érvényes más növényi alapú élelmiszerekre is. Az itt feltüntetett hatóanyagtartalmat azért tekintjük általánosan ajánlottként, mert a termőföld és az éghajlat csakúgy, mint a termesztés módja nagyon eltérő lehet.

Amennyiben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy étrendünk változatosan tartalmazzon gyümölcsöt, salátát és zöldséget, nem kell aggódnunk a megfelelő vitamin- és ásványianyag-tartalom miatt, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Érdemes organikusan termesztett bioélelmiszereket vásárolnunk a szokásos kínálat helyett, minőségtől függetlenül. Hiba lenne azonban, ha fanatikusan vagy túl részletekbe menően válogatnánk össze az élelmiszereket, amelyeket a szupermarketekben vagy a kiskereskedőknél vásárolunk. Amennyiben a megfelelő élelmiszertermeléssel kapcsolatban túlzottan is röghöz kötött elképzelésekkel rendelkezik, véleményem szerint a legjobb, ha vidékre költözik, és saját maga termeli meg az élelmét.

Professzionális zöldség és gyümölcsprések 1992 óta!

c28a6e45ad7afacbb67dc8bc2a3b55dc
c28a6e45ad7afacbb67dc8bc2a3b55dc

Tehát mi hiányzik a testünknek?

Tudnia kell, hogy ha nem iszik elegendő mennyiségű friss, nyers gyümölcslevet, a szervezete nem tud teljes mértékben megfelelni az enzimek által támasztott elvárásoknak. Kizárólag Ön a felelős szervezete táplálásáért. Egészségünk szempontjából a legnagyobb értéke a táplálékunkban található életadó anyagoknak van. Testünk milliárdnyi mikroszkopikus sejtből áll. Az ő egészséges működésüktől függ a létezésünk. Sejtjeinknek táplálékra, élő táplálékra van szüksége! Csakis tőlünk függ, hogy amelyet megeszünk, az jóltápláltsághoz vagy alultápláltsághoz vezet-e!

Tudjon meg többet a zöldség és gyümölcsprésekről!

Közzétett: 1. Szeptember 2020