Arónia bogyó - Igen, lehet belőle gyümölcslé
Ez egy félreértelmezett gyümölcs, amely hatalmas tápanyaggal bír.

Ez nem áfonya
Az aronia bogyókat néha összetévesztik az áfonyával. De minden hasonlóság gyorsan eltűnik, ha egyszer megkóstolja. Az arónia nagyon csípős és szinte keserű ízű, a feketeribizlihez hasonló. Nagyon fanyar hatásúak is, száraz vagy csiszolópapír érzetet keltenek a szájban. Ezért a legjobb, ha nem önmagukban préseljük, hanem más termékekkel együtt.
#1 A vízszintes egycsigás facsaró az egyetlen facsaró típus, amelyet aróniához ajánlunk. A legjobb a Sana 727 Supreme. A Sana 707 is jó választás.
#2 A kézi facsaró segítségével egyszerre néhány aróniabogyó is préselhető, de a hozam gyenge lesz.
#3 A centrifugális facsaró működhet, ha hozzáadunk néhány aróniabogyót más összetevőkkel, de a hozam ismét gyenge lesz.
#4 A függőleges egycsigás facsarót semmiképpen sem ajánljuk. Károsíthatják a préselő alkatrészeket vagy akár a motort is.
#5 A kétfokozatú facsaró nem alkalmas aróniára. A kemény magvak beszorulhatnak az ikertengelyek közé, és károkat okozhatnak.