###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Ananász az ideális testsúly és a fogyás szolgálatában

Mind a mellett, hogy finom az íze, az ananász segít abban, hogy ragyogó legyen a bőrünk, csökkenti a puffadást és emésztési problémákat, segít megelőzni a megfázást és influenzát, gyulladáscsökkentő hatású, sőt erősíti a csontokat.

Ez a hegyes zöld levelű és kemény, kicsit durva külsejű gyümölcs annyi jótékony tulajdonsággal bír mint sok másik gyümölcs együttvéve! Íme 16 ok, amiért érdemes rendszeresen ananászt fogyasztani:

ananas ananas 2

  1. Tápanyagban gazdag - A friss ananász gazdag a C vitamin, kalcium, kálium, magnézium és mangán forrás.
  2. Segít megerősíteni a csontokat - Mangántartalma segít a szervezetnek a csontok és kötőszövetek erősítésében.
  3. Javítja az emésztést - Bromelain enzimet tartalmaz, mely segíti a fehérjék tökéletes lebontását.
  4. Segít megőrizni a fogíny egészségét - Egy csésze ananász a napi C-vitamin szükséglet 105 % biztosítja. Ezért fogyasztása csökkenti a fogínygyulladás és periodontális betegség kialakulásának kockázatát.
  5. Enyhíteni az ízületi fájdalmat - Ananász gyulladáscsökkentő hatású, ezért segít enyhíteni az arthritis okozta fájdalmat, valamint a hasonló betegségek, mint a köszvény és kéztő alagút szindróma tüneteit.
  6. Vérnyomás csökkentő hatású - Szeretné csökkenteni a magas vérnyomását? Az ananász kálium tartalmának köszönhetően segít fenntartani az egészséges vérnyomást.
  7. Rák megelőző hatás - A magas antioxidáns tartalma miatt az ananász segít felvenni a harcot a szabad gyökökkel, megőrizve a sejtek egészségét.
  8. Megfázás és köhögés megelőzése és gyógyítása - Az ananász gazdag C-vitamin tartalmának köszönhetően természetesen erősíti az immunrendszert, ezzel segít leküzdeni a köhögést és megfázást. A bromelain tartalom is segít lazítani nyálkahártyát és a köhögést csökkenteni.
  9. Segít a makula degeneráció kialakulásának megelőzésében - Mint béta-karotin forrás, az ananász segíthet csökkenteni a betegség kialakulásának kockázatát, akár 36 százalékkal.
  10. Segít megelőzni a vérrögök kialakulását - Bromelain tartalmának köszönhetően az ananász védelmet nyújthat a vérrögök kialakulásával szemben. Ezért kiemelten ajánlott sokat utazóknak ill. azoknak akiknél a vérrög kialakulásának kockázata magas.
  11. Figyel a testsúlyára? - Tápanyagban gazdag, jó rostforrás és alacsony a kalóriatartalma, ezért ez a finom, lédús gyümölcs remek kiegészítője minden diétának.
  12. Segíthet enyhíteni a gyomorbántalmakat - Az ananászlé csökkenti a hányingert és a reggeli rosszulléteket!
  13. Javítja a termékenységet - A antioxidánsokban gazdag étrend a kutatások alapján javítja a termékenységet. Az ananász antioxidáns, C-vitamin, béta-karotin, cink és folsav tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja a férfi és női termékenységet.
  14. Gyorsítja a műtétek vagy sérülések utáni regenerálódást - Tanulmányok igazolták, hogy az ananász fogyasztása bromelain enzim tartalmának köszönhetően csökkentheti a duzzanatok, bevérzések gyógyulási idejét, valamint a sérülések vagy sebészeti beavatkozás utáni gyulladások leküzdését.
  15. Segít a gyönyörű, egészséges bőr megtartását - Az ananász C-vitamin tartalma segíti szervezet a kollagén termelését, így fenntartani az egészséges, rugalmas bőr. Próbálja ki a házi papaya és ananász pakolást!
  16. Természetes húspuhító - Az ananász bromelain enzim tartalma hatásos hús és fehérje lazító, így segíti az emésztést. De remek húspuhító sütés előtt is.

Az ananász remek alapanyaga a házilag készített gyümölcsleveknek is.

Nézze meg, hogyan készíthet kiadós mennyiségű ananászlevet: OMEGA MMV ÓRIÁS BETÖLTÉLSŰ JUICER

Forrás: www.foodmatters.tv/

Közzétett: 3. Január 2023