A természet létrehozott számunkra egy laboratóriumot növények formájában, ahol az eső- és folyóvíz szerves vízzé alakul. A csapvíz nemcsak, hogy szervetlen, de sokszor nem megfelelő az emberi és állati szervezet számára, mert szinte minden káros klórt vagy más vegyszert adagol a vízhez. A patak és a folyó, csakúgy, mint a forrás- és esővíz, szervetlen.
Az egyetlen forrás, amely szerves vízzel lát el minket, azok a növények, zöldségek, gyümölcsök, és a belőlük készült gyümölcs- és zöldséglevek.
Természetesen ezeknek a leveknek nyersnek és frissnek kell lennie, hogy megőrizzék az élő, szerves tulajdonságaikat. Nem szabad, főzni, feldolgozni, konzerválni vagy pasztörizálni ezeket.
A főzés, konzerválás és pasztörizálás során az enzimek megsemmisülnek és a levek szervetlenné válnak. Ez éppúgy érvényes a vízre, mint az ásványokra és a bioaktív anyagokra is, amelyek a leveket alkotják.
Ha a gyümölcsöket és zöldségeket a cellulóz (rost) eltávolítása nélkül alakítjuk át egy félig folyékony péppé, akkor annak a gyümölcs- és zöldséglével összehasonlítva nincs nagy értéke.
A gyümölcslé fogyasztásának jelentősége abban rejlik, hogy a szervezetünk képes legyen befogadni minden élő hatóanyagot a zöldségekből és gyümölcsökből a lehető leggyorsabban anélkül, hogy megterhelné az emésztőrendszert a cellulóz feldolgozásával.
Lénárt Gitta, nyersvegán véleménye a juice fogyasztásról: ITT