###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

A víz és a gyümölcslevek kapcsolata

Amikor vízről beszélünk, először természetesen a csapvíz, a forrásvíz vagy az esővíz jut az eszünkbe. Csak kevés ember tudja, hogy nemcsak élő, szerves víz létezik, hanem szervetlen is, és csak kevesek számára világos a különbség.

víz
víz

A víz és a szervetlen víz

A természet létrehozott számunkra egy laboratóriumot növények formájában, ahol az eső- és folyóvíz szerves vízzé alakul. A csapvíz nemcsak, hogy szervetlen, de sokszor nem megfelelő az emberi és állati szervezet számára, mert szinte minden káros klórt vagy más vegyszert adagol a vízhez. A patak és a folyó, csakúgy, mint a forrás- és esővíz, szervetlen.

Az egyetlen forrás, amely szerves vízzel lát el minket, azok a növények, zöldségek, gyümölcsök, és a belőlük készült gyümölcs- és zöldséglevek.

Természetesen ezeknek a leveknek nyersnek és frissnek kell lennie, hogy megőrizzék az élő, szerves tulajdonságaikat. Nem szabad, főzni, feldolgozni, konzerválni vagy pasztörizálni ezeket.

A főzés, konzerválás és pasztörizálás során az enzimek megsemmisülnek és a levek szervetlenné válnak. Ez éppúgy érvényes a vízre, mint az ásványokra és a bioaktív anyagokra is, amelyek a leveket alkotják.

Ha a gyümölcsöket és zöldségeket a cellulóz (rost) eltávolítása nélkül alakítjuk át egy félig folyékony péppé, akkor annak a gyümölcs- és zöldséglével összehasonlítva nincs nagy értéke.

A gyümölcslé fogyasztásának jelentősége abban rejlik, hogy a szervezetünk képes legyen befogadni minden élő hatóanyagot a zöldségekből és gyümölcsökből a lehető leggyorsabban anélkül, hogy megterhelné az emésztőrendszert a cellulóz feldolgozásával.

Lénárt Gitta, nyersvegán véleménye a juice fogyasztásról: ITT

tudatos víz A4
tudatos víz A4

Miben rejlik a varázslat?

Ha megfelelően feldolgozott gyümölcslevet fogyasztunk, szervezetünk 10-15 perc alatt képes hasznosítani azt. Ellentétben a gyümölcs- és zöldségkásával, melynek feldolgozásához az emésztőrendszerünknek hosszabb időre van szüksége!

Ha olyan gyümölcslevet fogyasztunk, amelyből nincsenek eltávolítva a rostszálak, nagyon megterheljük az emésztőrendszerünket, jobban, mintha egészben fogyasztanánk el a gyümölcsöt.

Mi ennek a paradox jelenségnek a magyarázata?

A nyállal való keveredés, nemcsak a rostoknál, de a cukroknál és keményítőnél is elengedhetetlen. Mindez nem megy végbe, ha a zöldség- és gyümölcspép rostot tartalmaz. Ezzel szemben a zöldség- és gyümölcslevek, amelyekből eltávolítottuk a rostokat, probléma nélkül ellátnak minket minden tápanyaggal, és a szervezet késlekedés nélkül feldolgozza őket.

Csak a közelmúltban kezdett terjedni az emberek között az a felismerés, hogy az emberi test állapota szorosan összefügg a táplálék minőségével. Egyre többet tudunk meg az emberi szervezet működéséről és arról, hogyan hasznosítja az ásványokat és a vitaminokat, amelyek az élelmet alkotják.

A különböző rendellenességek és betegségek gyógyításában világszerte elért eredmények fenomenálisak, különös­képpen a gyümölcs- és zöldséglevekkel történő gyógyítás terén. Ezért ismerje meg közelebbről a friss gyümölcs- és zöldséglevek értékét és fontosságát a táplálkozásában és a gyógyulásban.

A gyümölcs- és zöldséglevek megmutatták, hogy mi rejlik bennük, és most már az orvosok és a laikusok is egyaránt elismerik az értéküket világszerte. Ez a szó legszorosabb értelmében csodás hatékonyság, amely abban rejlik, hogy ez a folyékony élelmiszer percek alatt felszívódik, mivel előtte a rostok különváltak az ásványoktól és a szerves víztől. Máskülönben ez az emésztési folyamat időt és az emésztőszervek munkáját venné igénybe, hogy az ásványok különváljanak a rostoktól. A zöldségek és gyümölcsök megemésztéséhez szükséges energiát az élelmiszerek emésztéséből nyerjük. Az elfogyasztott szilárd táplálék egy része üzemanyagként hasznosul a szervezetben, a zöldségek és gyümölcsök megemésztéséhez szükséges energia előállításához.

 

Mindig győződjünk meg arról, hogy a leg­frissebb és legjobb minőséget vásároljuk, függetlenül attól, hogy saláta-, gyümölcs- vagy zöldséglevet akarunk készíteni.

 

Közzétett: 18. Március 2021