A sárgarépalét szinte korlátlanul lehet fogyasztani – fél litertől egészen két literig naponta, akár többet is – egyéntől függően. Hozzájárul minden testi funkció normalizálásához. Ez az A-vitamint legjobb forrása, amelyet a szervezet gyorsan befogad. Bőségesen tartalmaz B-, C-, D- és K-vitamint is. Étvágyserkentő és segíti az emésztést.
A sárgarépalé segít megőrizni a fogak jó állapotát és a csontok szerkezetét. Szoptatós anyáknak javasolt sok sárgarépalét fogyasztani, mert helyesen facsarva javítja az anyatej minőségét. Az anyatej bizonyos körülmények között nem tartalmaz elegendő élő, aktív anyagot.
Ha sárgarépalét fogyasztunk a terhesség utolsó hónapjaiban, azzal csökkentjük a gyermekágyi láz kockázatát. Naponta fél liter répalének az elfogyasztása hatásosabb a szervezet számára, mint 15 kg kalcium tabletta.
A sárgarépalé természetes orvosság a fekélyek és duzzanatok kialakulásánál, valamint nagyban növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállást.
Megakadályozza a szembetegségeket, a mandulák, orrmelléküregek és a légutak gyulladását. Védi az idegrendszert és utolérhetetlen erősítő és vitalizáló hatással bír.
A bél- és májbetegségek oka gyakran azoknak az ásványi anyagoknak a hiánya, amelyeket a sárgarépalé tartalmaz.
Figyelemreméltó „tisztulás” mehet végbe a májban valamint, a májban levő anyagok feloldódása. Ezek az anyagok gyakran olyan nagy mennyiségben oldódnak fel, hogy a belek és a húgyutak ezt a folyamatot már nem képesek kezelni. Ezért átirányulnak a nyirokba, hogy a pórusokon keresztül távozzanak a szervezetünkből. A kibocsájtott anyagok, narancs vagy sárga színűek.
Forrás: Normann Walker: Friss zöldség és gyümölcslevek (fordította: EUJUICERS)
Egyszerű és gyors répalé készítés: zöldség és gyümölcsprések széles választéka: KATTINTSON IDE!