###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása
images
images

Kálium keverék - Sárgarépa, zeller, petrezselyem, spenót

A sárgarépalét szinte korlátlanul lehet fogyasztani – fél litertől egészen két literig naponta, akár többet is – egyéntől függően. Hozzá­járul minden testi funkció normalizálásához. Ez az A-vitamint legjobb forrása, amelyet a szervezet gyorsan befogad. Bőségesen tartalmaz B-, C-, D- és K-vitamint is. Étvágyserkentő és segíti az emésztést.

A sárgarépalé segít megőrizni a fogak jó állapotát és a csontok szerkezetét. Szoptatós anyáknak javasolt sok sárgarépalét fogyasztani, mert helyesen facsarva javítja az anyatej minőségét. Az anyatej bizonyos körülmények között nem tartalmaz elegendő élő, aktív anyagot.

Ha sárgarépalét fogyasztunk a terhesség utolsó hónapjaiban, azzal csökkentjük a gyermekágyi láz kockázatát. Naponta fél liter répalének az elfogyasztása hatásosabb a szervezet számára, mint 15 kg kalcium tabletta.

A sárgarépalé természetes orvosság a fekélyek és duzzanatok kialakulásánál, valamint nagyban növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállást.

Megakadályozza a szembetegségeket, a mandulák, orrmelléküregek és a légutak gyulladását. Védi az idegrendszert és utolérhetetlen erősítő és vitalizáló hatással bír.

A bél- és májbetegségek oka gyakran azoknak az ásványi anyagoknak a hiánya, amelyeket a sárgarépalé tartalmaz.

Figyelemreméltó „tisztulás” mehet végbe a májban valamint, a májban levő anyagok feloldódása. Ezek az anyagok gyak­ran olyan nagy mennyiségben oldódnak fel, hogy a belek és a húgyutak ezt a folyamatot már nem képesek kezelni. Ezért átirányulnak a nyirokba, hogy a pórusokon keresztül távozzanak a szervezetünkből. A kibocsájtott anyagok, narancs vagy sárga színűek.

 

Forrás: Normann Walker: Friss zöldség és gyümölcslevek (fordította: EUJUICERS)

Egyszerű és gyors répalé készítés: zöldség és gyümölcsprések széles választéka: KATTINTSON IDE!

 

 

estratti-smoothies_472c6f39c354d6d8e17b5eee7ee234d4
estratti-smoothies_472c6f39c354d6d8e17b5eee7ee234d4

Sárgarépa-, cékla- és uborkalé

Az epekő, vesekő és vesehomok az epehólyagban ill. a vesében a nem megfelelő szervetlen kalcium keletkezésének és lerakódásainak a következményei a szervezetben. Ezek a tömény keményítőt és cukrot tartalmazó termékek következtében alakulnak ki.

Az epehólyag és az epevezeték közvetlenül kapcsolódnak a májhoz és a vérkeringéshez. Minden étel, amelyet megeszünk, felbomlik az emésztőrendszerben és a tápanyagok a vérrel a májba kerülnek további feldolgozásra. A koncentrált gabona és a lisztes termékek nem használhatók fel megfelelően a sejtek és a szövetek regenerálására, különösen, ha már hő által elvesztették természetes formájukat (denaturáltak). Minden elfogyasztott ásványi anyagnak (ezek közé tartozik a kalcium is) keresztül kell mennie a májon. A denaturált keményítőmolekulák nem oldódnak vízben.

A testnek életbevágó szüksége van a vízben oldódó szerves kalciumra, amelyet csak saláták, gyümölcsök és nyers levek formájában kap meg.

Forrás: Normann Walker: Friss zöldség és gyümölcslevek (fordította: EUJUICERS)

répa2
répa2

A friss sárgarépalé nem kevésbé hatásos a fekélyek és a rák kezelésében. A szövetek (amelyekben elindult a rosszindulatú, romboló folyamat) meggyógyulhatnak, ha bőséges mennyiségű sárgarépalét fogyasztunk, amelyet kiegészíthetünk egy körültekintően összeállított és elkészített nyers étrenddel.

Közzétett: 29. Április 2019