###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

A legújabb tanulmányok szerint a zöld levelek fogyasztása frissen tartja az agyi működést

A reggeli juicehoz egy adag spenót hozzáadásával óriási különbségeket érhetünk el.

odšťavňování listové zeleniny
odšťavňování listové zeleniny

A memória, mintha 10-12 évvel fiatalabb lenne

Az idősebbek egyik legnagyobb félelme a kognitív agyi képességek elvesztése, ami Alzheimer-kórhoz és demenciához vezet. Míg a gyógyszeripar több milliárdot költ arra, hogy új lehetséges kezeléseket kutasson, egy új tanulmány a Chicagói Rush Egyetem Orvosi Központjából azt válaszolta: leveles zöldek.

Kérje díjmentes e-receptkönyvünket: E-receptkönyv.

odšťavňování špenátu
odšťavňování špenátu

Naponta csak egy fél csésze leveles zöldség

Folyamatban lévő tanulmányuk 960 embert érintett 58-99 éves kor között. Eredményeik szerint azok az emberek, akik naponta 1-2 adag leveles zöldséget fogyasztottak, olyan agyi működéssel rendelkeztek, mintha 10-12 évvel fiatalabbak lettek volna, mint azok, akik nem. A leveles zöldek egyikét fél csésze spenót, fodros kel vagy káposztalevél, vagy egy csésze saláta határozta meg.

A tanulmány figyelembe vette azokat az egyéb tényezőket is, amelyek befolyásolhatják az agy egészségi állapotát, beleértve az étrendet, a dohányzást, a súlyt és egyéb életstílusokat. Míg a kutatók megjegyzik, hogy még nem lehet véglegesen bizonyítani, hogy a leveles zöldségek csökkentik vagy lassítják a demenciát, egyértelmű összefüggést hoztak létre a leveles zöldségek fogyasztása és az agy egészséges működése között. Úgy gondolják, hogy az ilyen tápanyagok, mint a folsav, a lutein és a nitrát magas rendelkezésre állása ezekben a zöldségekben, felelőse ennek a jótékony hatásnak.

 

zeleninová šťáva
zeleninová šťáva

Nem érezni a karakteres ízét a juice-ban

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a leveles zöldek maximális tápanyag tartalmát felhasználja a szervezetünk, ha hideg préseljük egy zöldség és gyümölcspréssel. A lassú sebesség nem károsítja a létfontosságú tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat, ellentétben a nagysebességű centrifugákkal vagy keverőkészülékekkel. Egy csésze spenót könnyen hozzáadható bármely gyümölcsléhez, és az íze így nagyon enyhe. Azt találtuk, hogy a spenót kiegészíti a sárgarépa-almalevet.

 

šnekový odšťavňovač Sana
šnekový odšťavňovač Sana

Hogyan préselhet zöld leveleket?

Tesztünkben a leveles zöldek számára a legjobb választás a SANA EUJ-828 legújabb, és legmodernebb technólógiájú zöldség és gyümölcsprés. Nagyon precíz munkát végez. A sokoldalú, közepes árú választás a Sana EUJ-707 egyfokozatú vízszintes, a legnépszerűbb modellünk.

Egyéb termékienk: kenyérsütők, aszalók, malmok, víztisztítók.

 

Közzétett: 5. Február 2024