###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

A hosszú élet titka

Dr. Walker a múlt század egyik legelismertebb orvosa volt, aki az egészséget és a táplálkozást kutatta az U.S.A.-ban. Ma számunkra furcsának tűnik, de abban az időben a nézetei szó szerint forradalmiak voltak. Nagyban hozzájárult az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez, különösen a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztásához.

index
index

Fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

Annak érdekében, hogy a testünk egyensúlyban legyen, a táplálékunk nagy részének élőnek, táplálónak, szerves anyagokkal telinek kell lennie. Ezek az anyagok megtalálhatók a friss, nyers termésekben, salátákban, zöldségekben, diófélékben és magvakban.

 

Igyunk hideegen sajtolt friss zöldség és gyümölcsleveket!

18798-przechowywanie-sokow
18798-przechowywanie-sokow

Még mindig nem szentelnek elég figyelmet a juice fogyasztásra

Egyre nagyobb figyelmet kap az emberi test működése és az, hogyan hasznosítja  a különböző tápanyagokat, mint az ásványi anyagok, vitaminok, amiből a táplálékunk összetevődik.

Fantasztikus eredményeket érnek el világszerte a betegségek és a nehézségek leküzdésében, mindenekelőtt a levekkel való orvoslás területén. Azonban az emberek még mindig nem elég informáltak a gyümölcs- és zöldséglevek tápértékével és gyógyerejével kapcsolatban.

A friss levek már a 20. század fordulóján megmutatták, hogy mekkora erő rejlik bennük. Ma már az értéküket számtalan orvos, terapeuta, valamint diabetológus elismeri. A hatásuk azzal magyarázható, hogy a folyékony táplálék, a tápanyagok és a víz salakanyagoktól való elválasztása rendkívül gyorsan hasznosul. Az emésztési folyamatok alatt végbemegy a tápanyagok salakanyagoktól való elválasztása, amelyhez idő szükséges és az emésztőszervek munkája.

Miért kell kifacsarni a gyümölcsök és zöldségek levét és miért dobjuk ki a rostokat?

A válasz egyszerű: A szilárd táplálék jóval hosszabb idejű emész­tési folyamatot vesz igénybe, mire a tápanyagok eljutnak a sejtekbe és a szövetekbe. A rostoknak nincs tápa­ny­agértékük a szilárd táplálékban, de a bélműködésnél (bélmozgás során) seprűként funkcionálnak. A rostok facsarás útján történő eltávolításával a levek gyorsabban, néhány perc alatt megemésztődnek és hasznosulnak.

Ahogy már említettük a salátafélék, zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségű rostot tartalmaznak. És Ééppen ezekben a rostokban találhatóak olyan fontos tápanyagok, amelyekre szükségünk van. Ezek a molekulák és enzimek a friss gyümölcselevekben hozzájárulnak a sejtek, szövetek, mirigyek és a testrészek táplálásához. A zöldségekben, salátafélékben és gyümölcsökben található rostok értékesek és elengedhetetlenek a megfelelő testi működésünkhöz., Eezért fontos, hogy bekerüljenek a szervezetünkbe. Ha nyers, nem hőkezelt, feldolgozatlan élelmiszereket fogyasztunk, a bennük levő rostok támogatják az emésztőrendszerünk működését. FA főzés közben keletkezett hő elpusztít minden élő anyagott. A rostok a túlhevítés miatt elveszítik a létfontosságú mágnesességüket tápértéküket és élettelenné válnak, ezért úgy kezdenek működni, mint egy koszos felmosó rongy, amely ugyan tisztítjaa a beleket, de gyakran nyálkaréteget hagy a bélfalon. Idővel ez a nyálka felgyülemlik a belekben, rothadásnak indul, ezzel fáradságot és toxémiát mérgezést okoz. A vastagbél ellustul és ez az anyagok felgyülemléséhez, amely gyulladáshoz, divertikulózishoz kitüremkedéshez és más betegségekhez vezet. A friss zöldségekből és gyümölcsökből nyert levek a sejtek és szövetek számára könnyen emészthetőek.

1418669663_8369
1418669663_8369

116 évet élt

Dr. Walker, mint a legelsők egyike mutatott rá a zöldség- és gyümölcslevek egészségjavító hatására. Számos publikációja jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy ma már a gyümölcsleveket nemcsak szinte minden amerikai otthonban, hanem sok más országban is fogyasztják a világon. Sajnos, a legtöbb gyári készítésű gyümölcslé, pasztőrözött, nem frissen facsart gyümölcslé. Azt mondják, hogy Dr. Walker az utolsó könyvét 113 évesen írta, és hogy haláláig aktív volt. Úgy tartják, hogy 116 évet élt, bár sokan megkérdőjelezik ezt, és csak reklámfogásnak tartják a gyümölcsfacsaró gyártók és forgalmazók részéről.  A valóság azonban az, hogy nagyon idős korában is a házimunkának és kertészkedésnek szentelte az idejét, kerékpározott, élénk volt, nem szenvedett szklerózisban vagy más  „időskori“ betegségben. 

az_egeszseges_taplalkozas_aranyszabalyai_nagy
az_egeszseges_taplalkozas_aranyszabalyai_nagy

A táplálkozás és a betegségek összefüggése

A szegényes táplálkozás, valamint bizonyos ásványi anyagok, sók, nyomelemek, enzimek és vitaminok hiánya is sokféle betegséget okozhat. Néhány ilyen létfontosságú anyag teljesen hiányzik az élelmiszereinkből, vagy borzasztóna kis mennyiséget tartalmaznak.

Dr. Walker a múlt század egyik legelismertebb orvosa volt, aki az egészséget és a táplálkozást kutatta az U.S.A.-ban. Ma számunkra furcsának tűnik, de abban az időben a nézetei szó szerint forradalmiak voltak. Nagyban hozzájárult az egészséges táplálkozás népszerűsítéséhez, különösen a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztásához.

Közzétett: 26. Július 2016