###message

Nézzen a héja alá, és kóstolja meg úgy, mint még soha

Amikor a gyümölcsökkel teli polcokon "mosolygó félholdokat" látunk sok apró maggal, egyértelmű, hogy itt a nyár! Idén próbáld meg egy kicsit másképp fogyasztani őket. Adja hozzá a görögdinnyét kedvenc friss gyümölcslevek receptjéhez, vagy dúsítson belőle szárazként. Jéghideg leve belőlük ideális nyári ital. Tudjon meg többet a szervezetre gyakorolt ​​egészséges hatásukról, valamint arról, hogyan keverheti megfelelően másfajta gyümölccsel.

Watermelon
Watermelon

A görögdinnye egyszerre édes gyümölcs és egészséges zöldség

A görögdinnye egy tök alakú növény, mint a sütőtök és az uborka. Egyes szakértők szerint a gyümölcsök csoportjába tartozik, de vannak, akik szerint zöldség. A legnépszerűbb görögdinnyefajta a piros pépes, ezt követi a sárga (külső és belső).

Mindkét fajta sok vizet (átlagosan 90%), minimális kalóriát, természetes cukrokat, valamint hatalmas mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Összetétel

Csak egy adag görögdinnye (kb. 150 g) az ajánlott napi C-vitamin-adag 21%-át és az A-vitamin 17%-át fedezi. Ezen kívül kiváló kálium-, likopin-, B-komplex-vitamin-, cink-, magnézium- és egyéb ásványi anyagok forrása. És mik az egészséges hatások?

  • Javítja az emésztést, segít a székrekedés és a gyomorégés ellen
  • Segít a gyulladásos betegségek leküzdésében
  • Javítja a vesék működését
  • Csökkenti a magas vérnyomást
  • Megakadályozza a daganatok kialakulását
  • Erősíti a bőrt

A görögdinnye a forró nyári napokon is segít a szervezet hidratálásában. A szervezetben lévő folyadékhiány fejfájást, fáradtságot és koncentrációs hiányt okoz. Így gond nélkül elfogyaszthat egy nagy darab görögdinnyét!

Frissítse fel magát görögdinnye levével és görögdinnye jéggel!

Felejtsd el az édes italokat, amelyek egyáltalán nem oltják a szomjat, ráadásul tele vannak kémiai tartósítószerekkel. Inkább próbáld ki a friss görögdinnyelevet másfajta gyümölccsel és zöldséggel. Merítsen ihletet eredeti receptjeinkből, és csak adja hozzá a következő összetevőket a facsarójához.

Juice
Juice

Receptek

  • 2 nagy darab görögdinnye, marék szőlő, fél lime, jég
  • 1 nagy darab görögdinnye, 5 sárgarépa, 5 alma, citrom, jég
  • fél "sárga" görögdinnye, marék spenót, 1/3 uborka, petrezselyem

Jég helyett kipróbálhatja a fagyasztott görögdinnyedarabokat. Csak vágd ki a dinnyéből, és tedd be a fagyasztóba.

Élvezze a frissítő görögdinnye italát a forró nyári napokon!

Közzétett: 1. Augusztus 2023