sso

Ne dobja el a pépet! Készítsen zöldséglevest!

Juice készítés után, pazarlásnak tűnik kidobni a rostokat és a megmaradt pépet. Sok minden létezik, amit készíthet belőle. Most megmutatjuk mit és hogyan.

Ha gyakran készít juice-okat, akkor valószínűleg sok pép marad meg , különösen a répa, cékla, és a zöldek esetén.  Gyakran halljuk a kérdést, hogy mit csináljunk a megmaradt péppel? Pazarlásnak tűnik. Ez igaz. 

Legalábbis a friss pép nagyban gazdagíthatja a komposztját. De tényleg elkészíthető pép hozzáadásával sok étel, beleértve a muffinokat, süteményeket, leveseket, szószokat, húsokat, zabpelyhet és joghurtot.

Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy friss pépet használunk a zöldséges húsleves elkészítéséhez.

 

recepty z odpadu z odšťavňování
recepty z odpadu z odšťavňování

Ingredients:

  • 500 g zöldség pép
  • 2.5 liter víz
  • 1/2 teáskanál só (legjobb a himalájai, vagy a parajdi, de ne használjon feldolgozott, jódozott sót)
  • 1/2 teáskanál bors
  • friss vagy szárított növények (petrezselyem, oregánó, kakkukfű) az ízesítés kedvéért
  • 1 evőkanál oliva olaj
zeleninový vývar
zeleninový vývar

Instructions:

Melegítse fel az olajat egy edényben, aztán adja hozzá a zöldségpépet, és főzze 2-3 percig folyamatosan kevergetve közepes lángon. Adja hozzá a vízet, és a szárított növényeket. Ahogy a mix elkezd felforrni, csökkentse a hőmérsékletet, és lassú tűzön folytassa 20-30 percig. Ha erősebb ízeket kedvel, hosszabb ideig főzze, akár 1-2 óráig is.  A zöldség levest más receptek alapjaként is használhatja, de fogyaszthatja azonnal cérnametélttel is.

Közzétett: 1. Február 2018
###message
Kattintson, látogasson el a webáruházunkba!
Ablak bezárása