###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Kendermagolajjal a betegségek ellen!

A kendermagolajat csakis hidegen fogyasszuk, vagy a már megfőzött ételhez tegyük hozzá. Soha nem melegítsük, forrósítsuk. Remekül használható salátaöntetként vagy szendvicskrémekbe, pár kanállal feljavíthatja a joghurtos vagy túrós zabpelyhet is. Ezzel a módszerrel könnyedén fedezheti a szükséges napi kendermagolaj-adagját (15-20 g). A nem kívánt oxidációt, ami tönkretenné a kendermagolaj értékes összetevőit, egyszerűen megelőzheti: tárolja az olajat hűtőben.

800
800

Hogyan készítsünk hidegen sajtolt olajat házilag?

Ha van már Sana EUJ-606 vagy EUJ-707 gyümölcsprése, akkor azonnal kipróbálhatja.

Most került bevezetésre az új, rozsdamentes acélból készült házi olajprés, melyet a SANA gyümölcsprésre szerelve lehet használni. Ne aggódjon, mert a tisztítása is a szokásos módon egyszerű. A Sana olajprés segítségével frissen készíthet olajat 20-30 féle magból és dióból!

2395155_orig
2395155_orig

Házilag is készíthet olajat! Többé nem fogja akarni a bolti olajat!

Mivel ajánlott kezdeni? Próbálja ki a kendermagolajat! Úgy számoljon, hogy 300 g mag 0,5 dl olajat ad a SANA présgépekkel.

Amennyiben házilag készít olajat, javasoljuk, hogy rövid időn belül fogyassza el. A legjobb ízek a préselést követő néhány napban vannak.

A kendermag olaj maga a csoda!

A kendermaggal megőrizhető például az immunrendszer megfelelő fejlődéséhez és működéséhez szükséges linolsav, valamint a cukorbetegség, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében fontos szerepet játszó alfa-linolsav. Mindkét említett vegyület esszenciális zsírsav – az emberi szervezet nem képes előállításukra, így nekünk kell bejuttatnunk őket a szervezetbe. Ezeket a zsírsavakat más növényi olajokban is megtalálhatjuk (pl. a lenmagolajban, a napraforgóból vagy a jojobából készült olajban), ám a kendermagolaj nagy előnye a többivel szemben, hogy mindkét esszenciális zsírsavat, valamint a gamma-linolsavat is optimális, 3:1 arányban tartalmazza.

A kendermagolajban ezenkívül alapvetően fontos aminosavak és magas tápértékű fehérjék is megtalálhatók. A vitaminok (A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin), ásványi anyagok (kálium, kalcium, vas, magnézium) és enzimek ilyesfajta “koktélja” az egyik legértékesebb növényi olajjá emeli a kendermagolajat.

A kendermagolaj könnyen emészthető, és elősegíti a megfelelő bélműködést. Bizonyított tény, hogy csökkenti a koleszterinszintet, emellett erős daganatellenes hatása van.

Igazán ízletes! De csak óvatosan, mert az olaj minősége a feldolgozás módjától függ! Most megmutatjuk, hogyan készítsen magas minőségű olajakat házilag.

 

Melegen sajtolt olaj – nagyobb hozam, alacsonyabb minőség

Melegen és hidegen sajtolt olajokat különböztethetünk meg. A leggyakrabban használt olajok meleg sajtolással készülnek, ami azt jelenti, hogy a magokat felmelegítik, hogy puhábbak legyenek és több olajat lehessen kisajtolni belőlük. De a meleg elpusztítja az értékes anyagokat. Ezért alacsonyabb minőségű olajat is kapunk ezzel az eljárással. A meleg sajtolási eljárás során nagyon jelentős íz és értékes tápanyag veszteséget szenved a melegen sajtolt olaj. Ezeket az olajokat könnyű felismerni a szupermarketek polcain:

  • átlátszó üvegben van
  • tiszta
  • híg
  • nincs egyedi illata és íze.

A hidegen sajtolás  - kisebb hozam, de magas minőség

Próbáljon ki egy jobb módszert! A házi olaj íze összehasonlíthatatlan a boltiéval!

Ha hidegen sajtol magvakat (a hőmérséklet nem lépi túl a 42˚C-t), egy kicsit tovább tart a folyamat és egy kicsivel több alapanyag is szükséges, de vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olajakat kapunk. De nincs is egészségesebb a szervezet számára, mint a hidegen sajtolt olaj! Gondoljunk csak bele, mennyi vitamin oldódik zsírban?! Előnyös tulajdonságai miatt mindennapi étkezésünk részét kell, hogy képezze. A kutatások alapján a napi ajánlott mennyiség legalább egy evőkanálnyi.

A legjobb, hogy otthonában is elkészítheti a hidegen sajtolt olajokat a SANA présgépekkel! https://www.eujuicers.hu/sana-juicer-euj-707-piros-sana-olajpres-euj-702

 

Közzétett: 12. Október 2016