###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

Juice készítés "lustáknak"

A legtöbb ok, amiért használaton kívül maradnak a gyümölcscentrifugák, az az, hogy egyesek számára a gyümölcscentrifuga túlságosan időigényes. Íme tíz tipp a facsarás megkönnyítésére, így nagyobb valószínűséggel használni fogja a facsarót.

Depositphotos_19221051_original
Depositphotos_19221051_original
1
1

#1 Ne fáradjon az alma és a körte kimagozásával

Az alma- és körtemag nem károsítja a facsarót. A facsaró egyszerűen kiszűri őket. Csak távolítsa el a szárat, és vágja negyedekre a gyümölcsöt.

2
2

#2 Tartsa rajta a kivi héját

Egy jó facsaró könnyen kiszűri a kivi héját. Mossa meg jól a kivit, vágja félbe, és vágja ki a levéből.

3
3

#3 Ne tisztítsa meg a répát!

A sárgarépa hámozása időpocsékolás. Nem csak a héjában található értékes vitaminokat veszíti el, hanem egy kis levet is. Csak ügyeljen arra, hogy jól mossa meg őket. Súrolókesztyűvel ez még könnyebbé válik.

4
4

#4 Válasszon függőleges facsarót, ha valami praktikus gépet szeretne

Ha nem akarja, hogy mindent nyomóval kelljen a facsaróba nyomnia, fontolja meg a függőleges facsarót. A függőleges gyümölcsprések a gravitáció segítségével közvetlenül a préskamrába táplálják a terméket, ellentétben a vízszintes facsarókkal, amelyekben a terméket be kell nyomni. Jelenlegi kedvenc vertikumunk a Sana 828 és 727 és az Omega MMV.

Megjegyzés: Bár a függőleges facsarókat könnyebb adagolni, mint a vízszintes facsarókat, ne feledje, hogy a vízszintes facsaró jobban megfelel a gyökérzöldségek és zöldségek számára. A függőlegesek alkalmasabbak a gyümölcspréselésre.

5
5

#5 Ha gyakran készít narancslevet, használjon citrusfacsarót

A narancs vagy a mandarin hámozása fájdalmas lehet. Ha sok citruslevet vagy gránátalmalevet szeretne készíteni, fontolja meg a citrusfacsarót vagy tartozékot. Ennél a fajta gyümölcslénél nem kell meghámoznia a gyümölcsöt. Csak vágja félbe, és facsarja le.

Háromféle citrusfacsaró létezik:

  • kézi citrusprések
  • elektromos citrusfacsaró
  • tartozékok bizonyos függőleges facsarókhoz, beleértve a Sana 828-at és a Kuvings Evo-t

A citrusfacsaró a gránátalmalé készítésének legegyszerűbb módja is.

6
6

#6 Gyümölcslé előző este

Ha nem reggelizik, készítsen gyümölcslevet előző este. A gyümölcslé akár 48 órán keresztül is eláll, vákuumtartályban még tovább is. Természetesen mindig a friss gyümölcslé a legjobb. De ha előző este elkészítjük és megfelelően tároljuk, akkor reggelre jó lesz. Csak ügyeljen arra, hogy alacsony nyomású facsarót használjon, mivel a nagy sebességű centrifugális facsaróból származó gyümölcslevet azonnal el kell fogyasztani.

7
7

#7 Válasszon egy könnyen tisztítható facsarót

A legkönnyebben tisztítható facsaró az egycsigás vízszintes facsaró. Ennek az az oka, hogy vízszintesen kevés alkatrészt kell tisztítani, és a préselő szita nagyon kicsi. Az általunk kínált leggyorsabban tisztítható gyümölcsprések a Sana 606, Sana 707 és Sana 727. Mindhárom tisztítása kevesebb, mint két percet vesz igénybe, mivel csak le kell öblíteni, és a kis préselő szitát meg kell dörzsölni a mellékelt tisztítókefével.

Csak győződjön meg arról, hogy bármilyen típusú facsarója van, közvetlenül a facsavarás után tisztítsa meg. Ha száradni hagyjuk, maradványok halmozódhatnak fel, amelyek csökkentik a gyümölcscentrifuga teljesítményét.

727-red-main-side-retouch
727-red-main-side-retouch

#8 Válasszon olyan facsarót, amelyet könnyen össze lehet szerelni

  • A prémium gyümölcsprések egyik jellemzője, hogy az alkatrészek tökéletesen illeszkednek egymáshoz.
  • Így az összeszerelés gyors és intuitív.
  • Minél kevesebb alkatrész, annál jobb.

Ismét a vízszintes egycsigás gyümölcsprések szerelhetők a leggyorsabban, mert csak négy-öt részből állnak. A gyorsasági bajnok a Sana 727, mivel csak négy részből áll (dob, csiga, szita, kupak), és egy érintéssel gyorsrögzítő rendszert használ.

Megjegyzés: Soha ne mossa el a facsaró alkatrészeit mosogatógépben. Fennáll annak a veszélye, hogy a forró víz meglágyítja őket, ami miatt nem illeszkednek tökéletesen egymáshoz.

9
9

#9 Juice készítés az elejétől a végéig tíz perc

Igen, tíz perc alatt elkészíthető, levehető és mindent megtisztíthat. Itt van, hogyan:

  • Válassz olyan termékeket, amelyek nem igényelnek sok előkészítést. Ide tartozik az alma, körte, sárgarépa, szőlő, kivi, koktélparadicsom, zeller, uborka és leveles zöldek. Keverjen össze legfeljebb három ilyen könnyen elkészíthető összetevőt. A gyors préselés érdekében kerülje azokat a termékeket, amelyeket el kell távolítani a héjától vagy a bőrétől, például a sárgadinnyét vagy az ananászt. Ezenkívül a lágyabb gyümölcsöket, mint az őszibarack, a szilva vagy a ribizli, lassan kell kinyomni. Ha megpróbálja gyorsan levét levetni, puha húsuk visszatartja a facsarót.
727 green juice
727 green juice

#10 Válasszon vízszintes facsarót, ha főként zellert készít

A zeller manapság a legnépszerűbb zöldség, amelyet levet kell préselni, mivel sokan követik a napi zellerlé-kúrát az egészségügyi előnyök érdekében. Ha főként zellert tervez, válasszon egy vízszintes egycsigás facsarót a függőleges facsaró helyett. Ennek az az oka, hogy a függőleges gyümölcscentrifugák kis pépkimenettel rendelkeznek, ezért a zellert apró darabokra kell vágni, hogy elkerüljük a facsaró eltömődését. A vízszintes facsarógépek közvetlenül kilövik a pépet, és az egész zellerszár probléma nélkül préselhető. A Sana 606, Sana 707 és Sana 727 típusokat ajánljuk a legjobb eredmény elérése érdekében zellerrel.

Közzétett: 22. Augusztus 2022