#1 Ne fáradjon az alma és a körte kimagozásával
Az alma- és körtemag nem károsítja a facsarót. A facsaró egyszerűen kiszűri őket. Csak távolítsa el a szárat, és vágja negyedekre a gyümölcsöt.
A legtöbb ok, amiért használaton kívül maradnak a gyümölcscentrifugák, az az, hogy egyesek számára a gyümölcscentrifuga túlságosan időigényes. Íme tíz tipp a facsarás megkönnyítésére, így nagyobb valószínűséggel használni fogja a facsarót.
Az alma- és körtemag nem károsítja a facsarót. A facsaró egyszerűen kiszűri őket. Csak távolítsa el a szárat, és vágja negyedekre a gyümölcsöt.
Ha nem akarja, hogy mindent nyomóval kelljen a facsaróba nyomnia, fontolja meg a függőleges facsarót. A függőleges gyümölcsprések a gravitáció segítségével közvetlenül a préskamrába táplálják a terméket, ellentétben a vízszintes facsarókkal, amelyekben a terméket be kell nyomni. Jelenlegi kedvenc vertikumunk a Sana 828 és 727 és az Omega MMV.
Megjegyzés: Bár a függőleges facsarókat könnyebb adagolni, mint a vízszintes facsarókat, ne feledje, hogy a vízszintes facsaró jobban megfelel a gyökérzöldségek és zöldségek számára. A függőlegesek alkalmasabbak a gyümölcspréselésre.
A narancs vagy a mandarin hámozása fájdalmas lehet. Ha sok citruslevet vagy gránátalmalevet szeretne készíteni, fontolja meg a citrusfacsarót vagy tartozékot. Ennél a fajta gyümölcslénél nem kell meghámoznia a gyümölcsöt. Csak vágja félbe, és facsarja le.
Háromféle citrusfacsaró létezik:
A citrusfacsaró a gránátalmalé készítésének legegyszerűbb módja is.
Ha nem reggelizik, készítsen gyümölcslevet előző este. A gyümölcslé akár 48 órán keresztül is eláll, vákuumtartályban még tovább is. Természetesen mindig a friss gyümölcslé a legjobb. De ha előző este elkészítjük és megfelelően tároljuk, akkor reggelre jó lesz. Csak ügyeljen arra, hogy alacsony nyomású facsarót használjon, mivel a nagy sebességű centrifugális facsaróból származó gyümölcslevet azonnal el kell fogyasztani.
A legkönnyebben tisztítható facsaró az egycsigás vízszintes facsaró. Ennek az az oka, hogy vízszintesen kevés alkatrészt kell tisztítani, és a préselő szita nagyon kicsi. Az általunk kínált leggyorsabban tisztítható gyümölcsprések a Sana 606, Sana 707 és Sana 727. Mindhárom tisztítása kevesebb, mint két percet vesz igénybe, mivel csak le kell öblíteni, és a kis préselő szitát meg kell dörzsölni a mellékelt tisztítókefével.
Csak győződjön meg arról, hogy bármilyen típusú facsarója van, közvetlenül a facsavarás után tisztítsa meg. Ha száradni hagyjuk, maradványok halmozódhatnak fel, amelyek csökkentik a gyümölcscentrifuga teljesítményét.
Ismét a vízszintes egycsigás gyümölcsprések szerelhetők a leggyorsabban, mert csak négy-öt részből állnak. A gyorsasági bajnok a Sana 727, mivel csak négy részből áll (dob, csiga, szita, kupak), és egy érintéssel gyorsrögzítő rendszert használ.
Megjegyzés: Soha ne mossa el a facsaró alkatrészeit mosogatógépben. Fennáll annak a veszélye, hogy a forró víz meglágyítja őket, ami miatt nem illeszkednek tökéletesen egymáshoz.
Igen, tíz perc alatt elkészíthető, levehető és mindent megtisztíthat. Itt van, hogyan:
A zeller manapság a legnépszerűbb zöldség, amelyet levet kell préselni, mivel sokan követik a napi zellerlé-kúrát az egészségügyi előnyök érdekében. Ha főként zellert tervez, válasszon egy vízszintes egycsigás facsarót a függőleges facsaró helyett. Ennek az az oka, hogy a függőleges gyümölcscentrifugák kis pépkimenettel rendelkeznek, ezért a zellert apró darabokra kell vágni, hogy elkerüljük a facsaró eltömődését. A vízszintes facsarógépek közvetlenül kilövik a pépet, és az egész zellerszár probléma nélkül préselhető. A Sana 606, Sana 707 és Sana 727 típusokat ajánljuk a legjobb eredmény elérése érdekében zellerrel.