###message
MIÉRT VÁLASZTOTTA RÉKA A SANA 868 ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCSPRÉST?
Ablak bezárása

A juice-ban sokkal több rost van, mint gondolná

A juice készítés különválasztja a gyümölcs levét és a pépet. De a rostok benne maradnak a pohárban.

no juice
no juice

A juice tévhiedelmek

A juice készítés nemrégiben rossz hírnévre tett szert néhányak körében, azt állítva, hogy táplálkozási szempontból hasonló a cukros vízhez. Sok kritika arra irányul, hogy olyan, mint a boltban vásárolt gyümölcslé és gyümölcsital, amelyek akár 10% gyümölcsöt is tartalmazhatnak, de általában a legtöbb tápanyag hiányzik belőle, mivel pasztőrözöttek. A friss, hidegen préselt lé egy teljesen más dolog, a gyümölcs összes tápanyagát megtartja, könnyen megemészthető formában, különösen akkor, ha a gyümölcslevet éhgyomorra fogyasztják.

Kérje díjmentes e-receptkönyvünket: E-receptkönyv.

pexels-photo-143133
pexels-photo-143133

A rost 2 típusa

Bárki, aki ivott már sárgarépalevet, tudja, hogy sok pépet termel. Ezt a pépet oldhatatlan szálnak nevezik. Az oldhatatlan azt jelenti, hogy nem oldódik fel vízben. Ez az, amit a legtöbb ember gondol, amikor meghallják a "rost" szót. Ez a rostanyag az emészthetetlen növényi rostból áll. Azonban ugyanezek a sárgarépák ugyanolyan mennyiségű oldható rostot tartalmaznak, mint a gyümölcslevek. Az oldható rost olyan szál, amely vízben oldódik, és egyfajta gélt képez. Mindkét típusú rost hasznos. Az oldhatatlan rostanyag emésztés közben ömlesztve növeli a rendszeres bélmozgást. Az oldható rost elszívja a koleszterint a belekből, valamint előbiotikus táplálékként szolgál a kedvező bélbaktériumok számára. A koleszterinre és az emésztésre gyakorolt ​​jótékony hatása miatt az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Tanszéke naponta 25 gramm oldható rostot javasol.

Depositphotos_51805607_original
Depositphotos_51805607_original

Rengeteg oldódó rostot tartalmaz a juice

A gyümölcsök és zöldségek különböző mennyiségű oldható és oldhatatlan rostot tartalmaznak. Például egy csésze nyers sárgarépa 1,7 gramm oldható rostot és 1,6 gramm oldhatatlan rostot tartalmaz. A sárgarépa pép elvonja az oldhatatlan rostot (a pépet), de az oldható rost megmarad a gyümölcslében. A narancsok még jobbak, egy narancs 2 g oldható rostot tartalmaz. A szokásos napi gyümölcslevek receptje 1 kg sárgarépa, 1 alma és 250 g zacskó spenót. Az így kapott két pohár gyümölcslé körülbelül 14 gramm oldható rostot tartalmaz. Egy pohár frissen sajtolt narancslé 3 narancsból 6 gramm oldható rostot tartalmaz. Lásd az alábbi listát egyes gyümölcsök és zöldségek rosttartalmára vonatkozóan.

fiber chart 2
fiber chart 2
1200
1200

Használjon hidegen sajtoló présgépet

A friss gyümölcslé mindig jobb, mint amit a boltban vásárol. De ha maximalizálni szeretné a táplálékot, győződjön meg róla, hogy használ egy lassú csigás facsarót. Mivel lassan és határozottan préselik a terméket a nagy sebességű vágás helyett, a fontos tápanyagokat nem melegítik fel, mint egy nagy sebességű gyümölcscentrifuga vagy blender. Néhány jó juice gép közé tartozik a Sana 707, amely magas léhozamú és tiszta levet présel. Az Omega MMV, amely könnyen használható, és egy nagyon széles betöltőnyílással rendelkezik, és a Sana 828, amely a legversenyképesebb gyümölcsprés, ami kapható jelenleg egész Európában. Boldog dzsúzolást!

Közzétett: 6. Május 2019