A Koju kézi gyümölcsprés az alapanyagot préscsigával dolgozza fel, ami a hajtókar forgatása közben az alapanyagot átpréseli a beépített szűrőn. A pépesítő szűrő előnye a tisztább lé, amelyben szinte nem marad rost.
A Koju Juicer leveles zöldségek, fűszernövények és gabonafüvek préselésére való, de gond nélkül lehet vele citrusféléket vagy kemény almát is préselni. Ezzel szemben nem alkalmas gyökérzöldségekhez és puha gyümölcsökhöz, pl. kásás alma, túlérett körte, bogyós gyümölcsök, sárgabarack, stb.
A teljes kipréselt lé a préselőtál alsó részén lévő nyíláson folyik ki. A csomag része egy szűrőedény, amit a gyűjtőedény tetején helyezhet el, és így a léből kiszűrheti az utolsó felesleges rostmaradékot is.
A Koju a készülék elülső oldalán lévő két cserélhető anyacsavarral lehetővé teszi, hogy növelje a nyomást a préselőtálban. Ezeknek a csavaroknak köszönhetően növelheti vagy csökkentheti a pépelvezető nyílást, és ezzel növelheti bizonyos alapanyagok lémennyiségét. Leveles zöldség préseléséhez érdemes kisebb nyílással, puha gyümölcs vagy alma préselésekor nagyobb nyílással használni a csavart.
Nagyon praktikus a gyümölcsprés "Power Locking Base” tapadó rögzítése, ami abszolút stabilitást garantál a készüléknek. Elég kissé elforgatni a rögzítőpecket, és a Koju Juicer mechanikus gyümölcsprést könnyedén a konyhapulthoz rögzítheti. Ehelyett használhatja a rögzítősarut is az asztal peremén.
A tisztítás mindössze abból áll, hogy az alkatrészeket meleg folyó víz alatt leöblíti, segítségül használhatja a kefét. Ezt megelőzően a prést szét kell szedni, de a szétszedés és az összerakás egyszerű, és nem vesz igénybe néhány másodpercnél többet.
A csomagban található tartozékok
- hajtókar
- a készülék teste
- préselőtál
- a préselőtál alátétje
- préscsiga
- pépesítő szűrő
- szűrőtartó 2 anyacsavarral és végződéssel
- szűrőedény
- légyűjtő edény
- felfogóedény a péphez
- lenyomó
- rögzítősaru
- tisztítókefe
- használati útmutató