A Hurom Slow csigás zöldség- és gyümölcsprés egy univerzális berendezés sok féle gyümölcs- és zöldségfajta préseléséhez. Most egy olyan újítással jelentkezik, amely eddig nem volt jelen a piacon: egy ügyes betöltővel van felszerelve, amelyet félig vagy akár a felső peremig megtölthet gyümölccsel és zöldséggel, és így anélkül préselhet, hogy egyenként kellene hozzáadogatni minden szeletet! A préselő saját maga fogja adagolni, miközben Ön mással foglalkozhat.
Alacsony fordulat = maximális íz és vitamin mennyiség
A Hurom Slow zöldség- és gyümölcsprés az alacsony fordulatú (60 ford./perc) berendezések közé tartozik, így az alapanyagokat lassan és kíméletesen dolgozza fel. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a préselés sokáig tartana, pont ellenkezőleg, meglepően fürge! A folyamat végeredménye pedig habmentes minőségi zöldség vagy gyümölcslé, amely kiváló ízű és a csökkentett oxidációnak köszönhetően a hűtőgépben másnapig tárolható.
A lében hosszabb ideig megmaradnak a vitaminok, mivel a préselésnél a lassú forgásnak köszönhetően végkép nem keletkezik hő, és a lébe nem kerül nagyobb mennyiségű levegő. Az oxidáció így nem olyan gyors folyamatú és a lé tartóssága megnövekszik.
Ügyes betöltő – adagolás és lenyomás nélkül présel
A Hurom Slow zöldség- és gyümölcsprés szett két betöltőt tartalmaz:
· Standard betöltő egy ugyanolyan betöltő, mint amilyennel a többi vertikális zöldség- és gyümölcsprés van felszerelve. Viszont egy hasznos újítást tartalmaz: dupla töltőnyílást. A nagyobb nyílásba felvágott almát, paradicsomot, bogyós gyümölcsöt és citrusféléket helyezzen. A kisebb nyílás pedig gyökérzöldség és hosszú szálú alapanyagokra lett kifejlesztve: sárgarépa, répa, zeller, petrezselyem, stb. Ezen adagoló segítségével az alapanyagok adagolásakor nagymértékben csökkenti a préselő gép eltömődésének lehetőségét és megkönnyíti a munkáját.
· Ügyes betöltő főleg a préselés egyszerűsítését szolgálja. Szeletelje fel nagyobb szeletekre a zöldséget és a gyümölcsöt, majd rakja a betöltő tálba. A gyümölcsöt töltsük a jelzésig (kb. a tálka fele), a gyökérzöldség egészen a peremig érhet. Zárja le a fedőt és kapcsolja be a préselőt (a fedő lezárása nélkül nem lehet bekapcsolni). A préselő rendszer az alapanyagokat saját magának fogja adagolni, így nem szükséges egyenként belerakni minden szeletet és esetleg lenyomóval lenyomni. Az alapanyagok esése a csigához egy forgó pengével biztosított, amelyet könnyű tisztítani, mivel nem éles. Az ügyes betöltő elbánik a leveles zöldséggel is!
Mi mindent préselhet a Hurom Slow zöldség- és gyümölcspréssel?
A függőleges csigás préselők kiváló segítséget nyújtanak a helyi és trópusi gyümölcsök kényelmes préseléséhez: A Hurommal préselhet almát, körtét, citrusfélét, szőlőt, minden fajta dinnyét, ananászt vagy kivit. Kiváló teljesítményt nyújt bogyós gyümölcsök préselésénél, mint a málna, egres, ribizli vagy homoktövis. Ezen kívül ideális a puhább zöldségfajták feldolgozásához, mint az uborka, paprika vagy paradicsom. A végeredmény mindig tiszta és habmentes lé, amely a mérsékelt oxidációnak köszönhetően karakteres ízű és vitamindús.
Habár a Hurom Slow kiváló választás elsősorban a gyümölcsökhöz és a puhább zöldségekhez, kis mennyiségben megbirkózik a gyökér- illetve leveles zöldséggel vagy a gyógynövényekkel is.
Úgy, mint az összes zöldség- és gyümölcsprés esetében, a préseléshez szükséges kiválogatni a friss és a nem túlérett gyümölcsöket. Az eredmény nem lesz tökéletes, amennyiben kásás almát, túlérett barackot, kiszáradt leveleket vagy gumis sárgarépát présel.
Pépszabályozó a még jobb eredményért
A csigás zöldség- és gyümölcsprések nagyon jó hozammal rendelkeznek, ez alól nem kivétel a Hurom Slow sem. Ráadásul fel van szerelve egy szabályozó karral, amely még képes továbbfokozni a hozamot! A préselés előtt hagyja a kart a CLOSE pozícióban. Amikor már majdnem az összes lé ki lett préselve, tolja a HALF-OPENED pozícióba. Ez minden! Csak az apró magvakat tartalmazó gyümölcsöknél (szőlő, kivi, málna, ribizli) kell másképpen használni: préseléskor, azonnal, ahogyan elkezd kifolyni a lé, fordítsa a kart a HALF-OPENED pozícióba.
Vastag szűrő a pépes levek számára
Szereti a sűrű pépes narancs vagy ananászlevet? Elegendő kicserélni a lágy szűrőt a vastag szűrőre, és préselhet is tovább. A vastag szűrő nagyobb lyukakkal rendelkezik, így több pépet enged át. Ezen kívül kiváló a puhább és kisebb lé tartalmú gyümölcsök feldolgozására, mint a sárgabarack, barack, szilva, stb. Viszont itt is érvényes, hogy csak a szilárd és nem túlérett gyümölcsöket szabad préselni.
Dugó a kevert és tejes italok elkészítéséhez
Zárja le a dugót, amely a légyűjtő edényből való kiengedést biztosítja és hagyja összekeveredni az egyes gyümölcsök leveit! A poharába így egyenesen kevert ital fog kifolyni. A dugó lehetővé teszi másfajta folyadékok, mint például a tej hozzáadását is. Zárja le, öntsön egy kis tejet a préselőbe, majd kezdjen beletölteni például eperdarabokat vagy málnát. Végül újra öntsön hozzá tejet és várja meg, amíg tökéletesen összekeveredik. Az eredmény friss milkshake.
Egyszerű összeállítás
Amíg más gyümölcsprésekkel az első néhány használat közben meg kell tanulnia bánni és segítség nélkül összerakni, addig a Hurom Slow zöldség- és gyümölcsprés esetében ezzel nem kell törődnie. Az egyes alkatrészek passzolnak egymásba, nincs szükség figyelni a csiga helyes pozíciójára vagy a kijelölt pontok alapján való összeillesztésre, stb.
Beépített pépgyűjtő edény
Amennyiben nincs túl sok helye a konyhapultján, biztosan értékelni fogja, hogy a Hurom Slow beépített pépgyűjtő edénnyel rendelkezik. Amikor az edény préselés közben megtelik, egyszerűen kiveszi, kiszórja a tartalmát, és újra visszarakja a helyére. És amennyiben nem fog tovább préselni, úgy nem fog helyet foglalni sehol sem.
Ferde aljú légyűjtő edény
Hogy ne keljen az egész préselő gépet megdönteni ahhoz, hogy az utolsó csepp lé is kifolyjon, a légyűjtő alja ferde kialakítású, ennek köszönhetően az összes lé magától kifolyik.
Automata tisztító rendszer
Úgy, mint az összes függőleges csigás zöldség- és gyümölcsprés, a Hurom Slow is beépített automata tisztítórendszerrel van felszerelve. Már préselés közben is a tisztító lapok folyamatosan tisztítják a szűrőt, így megakadályozzák a nyílásaiban a nagyobb rostok lerakódását. A préselést követően zárja le a légyűjtő edény dugóját és menet közben öntsön vizet a préselőbe. Kb. fél perc elmúltával engedje le a vizet – a sajtoló rendszer ezzel a lépéssel átmosódik és megkönnyíti a végleges tisztítást. Ez már többnyire csak a folyóvíz alatti öblítést jelenti, esetleg a szűrő kefével történő megtisztítását. A működés közbeni vízzel való átmosást használhatja akkor is, amikor több féle gyümölcsöt szeretne préselni, de nem szeretne, ha keverednének az ízek, így az egyes gyümölcsfajták között átmoshatja a rendszert.
Tartozékok a csomagolásban
· alapzat motorral
· préselő kamra
· csiga
· lágy szűrő
· vastag szűrő
· szűrőtartó szilikon lapokkal
· standard betöltő nyílás
· ügyes betöltő nyílás pengével és kupakkal
· tömörítő dugó
· nagy tisztító kefe
· kis tisztító kefe
· lé gyűjtő edény
· beépített pépgyűjtő edény fedéllel
· használati utasítás
· Az összes olyan elem, amely kapcsolatba lép a lével, BPA free anyagból készül.