Vásárolj most, és használd ki a kedvezményes 10% tavaszi kupont: TAVASZ2025
A weboldalon cookie-kat és egyéb technológiákat használunk, hogy biztosítsuk annak megbízhatóságát, biztonságát és ellenőrizzük a teljesítményét. Ebből a célból információkat gyűjtünk a felhasználókról, viselkedésükről és eszközeikről. A részletekért és a cookie-k használatának testreszabásához válassza a „Beállítások” lehetőséget. Ha az összes cookie-t letiltja, akkor csak a lényeges sütiket fogjuk használni.
A Fruit Press VP-3S házi facsaró különösen alkalmas azok számára, akiknek kisebb mennyiségű almát, körtét, szőlőt, ribizlit, egrest, málnát, szedret és egyéb terményt kell feldolgozniuk a kertjükből áram nélkül. Még a gyökérzöldségek és a citrusfélék is préselhetők. Mindig tiszta, hab nélküli gyümölcslevet kap, amit azonnal fogyaszthat, fagyaszthat vagy hővel tartósíthat.
A mustra űrtartalma: 1,5-1,7 liter gyümölcslé/egy préselési ciklus
A pirosra festett rozsdamentes acél keret felső részén orsómenet van. A menet trapéz alakú és 70 mm hosszú, ami garantálja a préselés közbeni stabilitást és a prés hosszú élettartamát. Nyomtatáskor ideális, ha egyik kezünkkel a keretet tartjuk, a másikkal pedig a kart forgatjuk.
A nyomókosár és a nyomótárcsa rozsdamentes acélból készült, az alkatrészeket összefogó csavarok szintén rozsdamentes acélból készülnek. A nyomótárcsa gyűrűvel van ellátva, amellyel könnyedén kihúzható a nyomókosárból. Egy adag préselésével 1,5-1,7 liter gyümölcslé nyerhető. Az egymás után megnyomott kötegek száma korlátlan.
A kar lenyomása: A kart egyszerűen mozgásba hozhatja. A kezelés egyszerű és gyors, még egy gyerek is el tudja forgatni a kart (természetesen felügyelet mellett).
Leeresztő tál kifolyóval: A préselés során a préskosarat egy alacsony, rozsdamentes acél edénybe helyezik, amelyben a préselt gyümölcslé összegyűlik. A tál el van látva egy lélefolyóval, amely alá egy edényt vagy poharat kell helyezni (a létartályt nem tartalmazza a csomag). Ha befejezte a préselést, döntse maga felé a prést úgy, hogy az összes lé kijöjjön a kimeneten.
A fa alap, amelyre préseléskor a lefolyóedényt a préskosárral együtt kerül, csúszásmentes gumi lábakkal rendelkezik. Ezek biztosítják a munkavégzés során a stabilitást és egyben védik a porszórt keretet a felületi sérülésektől.
A lavsan szűrőtasak nagyon strapabíró, mosható, ezért újrafelhasználható. Még gyakori préselés mellett is nagyon sokáig bírja. Cseretáskát vásárolhat e-shopunkban.
A Fruit Press VP-3S házi présgép készítő ideális almabor készítéséhez, de sokkal többre képes! Kiváló eredménnyel minden lehetséges gyümölcsöt és zöldséget levet készíthet, mint például körte, málna, ribizli, sütőtök, sárgarépa, szeder, arónia vagy cseresznye. Az alapanyagokat összenyomhatod, nem kell szétválasztani. Keverje össze az almát sütőtökkel, cseresznyével vagy sárgarépával. A sajtó valóban sokoldalú!
A szűrőt főzéshez is használhatja. A burgonyachips elkészítésekor segít a felesleges víz eltávolításában a reszelt burgonyából, és megkönnyíti a házi sajtok és borok elkészítését.
Az almát, körtét vagy sárgarépát először le kell reszelni vagy össze kell törni (gyümölcstörővel, fakalapács vagy konyhai robotgépben). Csak a citrusféléket kell megpucolni, feldarabolni, a szőlőt kicsit pépesíteni (villával vagy burgonyanyomóval), az apró terméseket közvetlenül megnyomkodhatjuk. Az összeszerelt mustrába helyezett morzsákat vagy nyersanyagdarabokat ezután egy nyomókorong segítségével tökéletesen összenyomják. A nyomótárcsa a kart az óramutató járásával megegyező irányba forgatva préseli a gyümölcsöt és a zöldséget. A másik oldalra forduláskor az orsó visszafordul a felső helyzetbe. A nyomótárcsát gond nélkül kiveheti a tartályból - a tárcsára erősített gyűrűnél fogva veszi ki. A préselés után döntse maga felé a prést úgy, hogy az összes lé kifolyjon a kimeneten keresztül.
Tipp: Préselés előtt tanácsos a gyümölcs- vagy zöldségpépet egy kicsit állni, amíg a leve magától ki nem kezd. A rövid állásidő növeli a hozamot és megkönnyíti a préselést.
A prés minden egyes használata után folyó víz alatt ki kell öblíteni a lefolyóedényt és a nyomókosarat. Ezután szárítsa meg az edényeket, vagy hagyja magától megszáradni, soha ne tegye nedvesen fa alapra. Öntse ki a szűrőzsákból a préselt szemcsét, kézzel távolítsa el az utolsó maradványokat is, öblítse le és hagyja szabadon megszáradni. A zacskót többszöri használat után mindig mossa ki a mosógépben 40 ˚C-on (normál program normál mosószerrel).
Minden fém alkatrész, beleértve a csavarokat és anyákat is, rozsdamentes acélból készül.
A Fruit Press VP-3S házi almaborfőző megfizethető alternatíva a drágább prések helyett. Kisebb mennyiségű nyersanyag préselésére tervezték - nem hasonlítható össze a klasszikus borprésekkel, amelyek konyhaasztal méretűek, általában több kiló alapanyagot dolgoznak fel egyszerre, és emellett integrált nyersdaraboló berendezéssel rendelkeznek. anyagokat. A Fruit Press VP-3S nem rendelkezik aprítóval, így a vele való munkavégzés során nem nélkülözheti a hozzávalókat - akár kézzel, akár konyhai robotgépben, akár elektromos darálóval - először lereszeljük vagy ledaráljuk. A darálóban való őrlés a leggyorsabb és legkevésbé fáradságos módszer.
Az almabor vagy bor készítéséhez szükséges gyümölcslé készítése mellett van még egy érdekes felhasználási lehetőség: egyes vásárlóink a Fruit Press VP-3S-t a csavaros facsarója kiegészítéseként használják - a kikerülő hulladékot préselik. a facsarót vele, és így közel 100%-os hozamot ér el. A hulladék közvetlenül préselhető, nem kell semmilyen módon előkészíteni.
Maga a préselés egyszerű, fizikailag nem igényes – csak el kell forgatni a kart az óramutató járásával megegyező irányba. Az eredmény egy kiváló minőségű, tiszta lé. Előfordulhat, hogy a borásznak alacsonyabb a hozama, mint amire számítottál. Ennek az az oka, hogy a lé tiszta, teljesen rostmentes, így értelemszerűen kisebb a térfogata.
A tesztelés során megerősítettük, hogy a Fruit Press VP-3S kiválóan alkalmas érettebb összetevők préselésére - például lisztes alma és körte, amelyeket sokáig a pincében tárolt, és amelyekkel a legtöbb facsaró nem tud megbirkózni. Még a túlérett málna vagy ribizli sem jelent problémát. A facsaró kiválóan alkalmas gyökérzöldségek pépének préselésére is.
Persze lehet friss, éppen szüretelt (nem csak túlérett) gyümölcsöt is préselni. Természetesen ezekből nyeri a legtöbb levet. Friss zúzott alma esetén a gyümölcslé kb. 50-70%-át (a teljes tömegből számolva) a facsaró megnyomásával kapja meg. Ha egy ideig tárolt vagy a földről leszedett almát szedi, akkor a hozam 20-40% között mozog. A termésszázalék nagyban függ az alma fajtájától és érettségétől is. Bár a 20-40%-os tartomány alacsonynak tűnik, a valóságban a facsaró megnyomása azon kevés módok egyike, hogy lisztes almát és más túlérett gyümölcsöt lehessen levésni. Az elektromos gyümölcscentrifugák túlnyomó többsége, legyen az centrifugális, csigás vagy kéttengelyes, nem képes megbirkózni a lisztes almával. Ebből a szempontból 20-40%-os hozamot tartunk jónak.
Ha 5-10%-kal szeretné növelni a hozamot, használhatja a következő trükköt. Amikor a lé már nem folyik ki, és úgy tűnik, hogy a pép teljesen összenyomódott, hagyja a prést 5 percig pihenni. Ezután fordítsa el a kart fél fordulattal, hogy a nyomótárcsa még nagyobb nyomást gyakoroljon a szemekre. Hagyja ismét állni 5 percig, majd húzza meg fél fordulattal. Addig ismételje ezt a folyamatot, amíg több lé nem válik ki, és amíg a kart csak kis erőfeszítéssel el lehet forgatni. Ha nagyobb erőfeszítésre van szükség, hagyja abba a nyomást.
A pénzéért a legjobb anyagokból készült házi sörfőzőt kap. Nagyra értékeljük ennek a sörfőzőnek az egyszerű kialakítását és kompaktságát is, aminek köszönhetően nem csak a kertben, hanem normál esetben a konyhában is használhatod.