Zöld koktélok, hogy növelje az energiaszintjét, és fiatalabbnak érezze magát!
Nyáron rengeteg friss zöldség és gyümölcs található a kertekben és a piacokon. Érdemes inkább otthon a kertünkben lévőket elfogyasztani, vagy hazai termelőtől beszerezni a vitaminforrásokat. Gondolkodjunk előre és turbózzuk fel magunkat nyáron, hogy minél tovább tartson a téli hónapokra nézve.
Úgy gondolja, hogy ennek nem lesz eredménye? Ez nem igaz. Nézze meg az zöld juice fogyasztás összes előnyét:
1. Jelentősen javítja az energiaszintet! 3-4 nap zöld juice diéta, és teljesen más lesz a közérzete!
2. Javítja a hangulatot és csökkenti a stressz szintet, a feszültséget, és a téli „depressziónak” nyoma sem lesz.
3. Javítja a koncentrációt és növeli a szellemi teljesítőképességet. Gyorsabb, pörgősebb, energikusabb lesz!
4. Segít elaludni, és javítja az alvás minőségét. Reggel sokkal könnyebb kipattanni az ágyból, és teljesen más érzéssel fog ébredni!
Továbbá segít megelőzni a rákos sejtek terjedését, véd a különböző betegségek ellen (pl. emésztés, anyagcserezavarok, megfázás), csökkenti a gyulladást az egész testben.
EGY SZÓVAL: meghosszabbítja az életet!
Friss zöldség és gyümölcslevek fontos tápanyagokat tartalmaznak a szervezet számára, beleértve a klorofillt, vitaminokat, valamint a széles spektrumát adják a tápanyagok természetes formájának. Másik előnye, hogy a fogyasztása csökkenti a ráncokat és fiatalítja, üdíti a bőrt és az arcbőrt egyaránt.

Hogyan préseljünk leveles zöldségeket?
A juice kinézete nagyon is hasonlít a mocsárhoz, színe pedig egy zöld béka színéhez, ami valljuk be, nem túl gusztusos. J Tehát akkor hogyan kezdjen neki? A legfontosabb dolog az, hogy nem kell magában inni a leveleket vagy a leveles zöldségeket. Préselhetjük őket együtt almával, sárgarépával, és jó az íze körtével is.
Íme egy receptötlet:
1 nagy sárgarépa
2 körte
½ citrom
1 marék saláta (bármilyen)
Ha egy marék salátával próbálja először, tapasztalhatja, hogy a saláta nem ad semmi extra ízt a juice-ban. Másnap próbálja két marék salátával, aztán a harmadik napon három marékkal tegye. Adjon hozzá annyit, amennyitől még ízletes az ital és élvezhetően fogyasztható.
Használjunk citromot a keserű íz balanszírozására
Az enyhe saláták mellett préselhetünk spenótot almával és répával, nem fogja a zöld eltorzítani az ízeket.
Akkor miért a citrom?
Egy kis citromlé 100%-ra javítja a juice ízét különösen nagyobb, illetve keserűbb leveles zöldek esetén. Adhatunk hozzá egy kevés friss gyömbért, hogy egyensúlyozzunk minden keserűséget, és szervezetünk kapjon egy nagy immunitás löketett, amelyet a gyömbér biztosít leginkább.
A lényeg: Ne féljen, a különböző kombinációk kísérletezésétől!