A legjobb antioxidáns forrás kétségtelenül a zöldség és gyümölcs. Nincsenek benne színezőanyagok, és mesterséges elemek, egyen annyit amennyit csak tud – nem hibázhat, és nem foghat mellé. Csak egy speciális szabály van:
A sötétebb gyümölcsöknek és zöldségeknek a legmagasabb a méregtelenítő hatásuk:
- Vörös cékla
- Répa
- Szőlő
- Kelkáposzta
- Salatáfélék
- Brokkoli
- Paradicsom
Mindig tartsa szem előtt, hogy a zöldségeknek és a gyümölcsöknek méregtelenítő hatásuk van a szervezetre. Ha nem szereti a fentieket, kezdhet répával és almával.
De miért szükséges dzsúzolni? Nem elegendő csak néhány gyümölcsöt és egy kis zöldséget fogyasztani. Friss leveket inni - nagyobb mennyiségben bejuttatni a zöldségeket és gyümölcsöket a szervezetbe - sokkal nagyobb hatása van, mintha megennénk őket!
A fő ok, amiért ez történik, az az, hogy a szervezetünk a szálás zöldeket nem tudja feldolgozni, amelyek főként héjat és cellulózt tartalmaznak. Lé formájában kivonva ezeket a részeket, az emésztés a vitaminok, ásványi anyagok, és a további értékes összetevők feldolgozására tud koncentrálni. Méregtelenedik a szervezet és erősödik az immun rendszer.
Megemészteni egy egész gyümölcsöt vagy zöldséget lefoglalja a szervezetet órákra, ezzel szemben a juice 68%-a felszívódik 15 percen belül.