sso

Tavaszi zöldségek és gyümölcsök

Máricus - Április - Május – tavasszal a természet ébred a hosszú téli hónapok után és készülődik az év leggyönyörűbb és legtermékenyebb időszakára. Tavasszal élvezzük az első virágokat, elvetjük a magokat és palántákat. De a tavasszal élvezhetjük az év első friss gyümölcseit is. Tudjon meg róluk többet cikkünkben.

Jarné inšpirácie
Jarné inšpirácie

Az inspiráció

Manapság szinte minden gyümölcs és zöldség beszerezhető egész évben. De vannak hónapok, amikor szinte teljesen íztelenek és szagtalanok. Miért van ez így? Minden növénynek megvan a maga szezonja - mindenki emlékszik a nagymama kertjében szedett paradicsom különlegesen fínom ízére, összevetve azokkal melyeket télen üvegházakban termesztenek télvíz idején.

Osztjuk mi is azt a véleményt, hogy a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása saját természetes termési időszakukban, szezonjukban a legegészségesebb. Ezért igyekszünk a növényeket saját fő termési időszakukban bemutatni.

Nyers tavaszi gyümölcsök és zöldségek

Egyértelmű, hogy a tavasz még nem olyan gazdag gyümölcsökben és zöldségekben, mint a nyár, de azért van néhány érdekes zöldség amit frissenehetünk vagy préselhetünk.

Egyszerűen termeszthetünk otthonunkban cserépben retket és salátát is. Friss fűszereket, mint a torma, metélőhagyma, menta és bazsalikom egész évben termeszthetünk.

Olyan növényeket választottunk, amelyekről egyértelműen a tavasz jut eszünkbe. Júniusban ezt maj kiegészítjük továbbiakkal, mert akkor indul a "főszezon". Ősszel és télen megint más növények lesznek majd fókuszban és ezzel válik teljessé az éves kalendár.

640 (3)
640 (3)

Rövid magyaráza a táblázatunkhoz:

A zöld szín jelöli a főszezont, szürkével jelöltük, a helyben megteremő, de egész évben elérhető gyümölcsöket.

Következetesen kihagytuk a táblázatunkból az import zöldségeket és gyümölcsöket – ezeknek egy külön cikket szentelünk majd a jövőben.

Közzétett: 15. Május 2017
###message
Ablak bezárása